Tarihsel Kurultay

Haberin Devamı

BU hafta toplanacak olan CHP Kurultayı, partinin ulusal ve yerel seçimlerde sayısı nerdeyse unutulan yenilgilerinden birine daha uğrayıp, artık umut vermeyen, önemsiz bir parti niteliğine düşmemesi, tam tersine, iktidara en güçlü aday olduğunu kanıtlayabilmesi için, ulus ve devlet kurtarıcı ve kurucu parti olarak bugün ülke ve ulusumuzun AKP ve BOP güdümünde sürüklendiği yıkım burgacına son verme kararlılığını ilân etmelidir.
Bunun için en son olarak Prof. Dr. Sayın Muazzez İlmiye Çığ’ın CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na mektubunda belirttiği ‘CHP yönetiminin temel stratejik yanlışları’, kurultayda baş gündem konusu olmalı ve ulusal kurtuluş savaşını yönetmiş, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti devletini ve toplumunu kurmuş parti olan CHP, bu yaşamsal yanlış yönelimlerden ve o yönelimlerin sorumlusu olan, bir çoğu “tepeden inme” politikacılardan kurtarılmalıdır.
Kurultay, ulus ve yurdumuzun, Atatürk’ün Havza’dan yaptığı çağrıya ne yazık ki yeniden gereksinim duyulan bir duruma sürüklenmekte olduğunu gündeminin başına koymalıdır:
“Sessiz, durgun, başı eğik kalmayalım, uyanalım.
Milli bağımsızlığımızı çiğniyorlar.
Haklarımızı savunmak için birleşelim.
Düşmanın karşısına dikilelim.
Sesimizi duyuralım,
Büyün dünyaya, ‘Bağımsızlık bize atalarımızdan miras kaldı,
onu sana vermem’ diye haykıralım.”
“Komuta ve savunma kurullarında görülecek zayıflık belirtilerinin, ulusun kesin tutsaklığıyla sonuçlanacağını bilelim.” (Mustafa Kemal, Havza, 9 Haziran 1919)

Haberin Devamı

Prof. Dr.Özer OZANKAYA-Toplumbilimci

 * * *

  
Canım yanıyor beyler!..
 
08.07.2012 Pazar günü 14 yaşındaki oğlumu dil eğitimi için Ankara’dan İstanbul aktarmalı olarak İngiltere’nin Birmingham şehrine yolcu ettik. Oğlum Birmingham havalimanına inince valizinin gelmediğini görerek yetkililere tutanak tutturmuş. Pazar gününden beri Esenboğa Havalimanı, Atatürk Havalimanını aramaktan ve sadece telefona çıkan müşteri hizmetleri elemanlarından başka hiç kimseye ulaşamadık. Valizimizin akıbeti hakkında hiç kimse tatmin edici bir cevap veremiyor. Kayıp bagaj bölümü telefonlarını ise açan kimse yok. Müşteri ilişkileri elemanları da sadece özür diliyor ve beklememizi söylüyor. Ne kadar bekleyeceğimiz sorusu da cevapsız kalıyor. Ben sıradan bir vatandaşım. Çocuğum yurt dışında perişan. Ama bu sadece benim umurumda. Acaba bu olay bir bürokratın veya bir milletvekilinin veya bir bakanın çocuğunun başına gelse idi, THY yetkilileri acaba kaç saatte valizi yerine iletirlerdi? Bu yaşadığımız rezaletin bir nedeni de başkent Ankara’dan İngiltere’ye direkt uçuşun olmaması. Her ülkenin başkentinden dünyanın her yerine uçak kalkarken, maalesef bizim başkentimiz bu şerefe ulaşamıyor. 2011 yılında THY dünyanın en iyi hava yolu seçilmiş. Acaba bu seçimi yapanlar THY’nın hangi özelliğine bakarak ödül vermişler. Bu yaşananlar çok acı... 21. yüzyılda bilgisayar çağında Avrupa Birliğine girmek için çabalayan Türkiye’mde iki gündür THY’nın bu rezaleti yetkililerce nasıl açıklanıyor? Durumumu Sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Topçu’ya da mail atarak bildirdim.
Ama benim çocuğumun zor durumda olması hiç kimsenin umurunda değil. Sadece benim kalbim sızlıyor. Çünkü ben bir anneyim.
İ.Hülya OBALAR- İnşaat Mühendisi

Yazarın Tüm Yazıları