Tarihin ilk sosyal olimpiyatları

Güncelleme Tarihi:

Tarihin ilk sosyal olimpiyatları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 09:51

2012 Londra Olimpiyatları spor otoriteleri ve sosyal bilimciler tarafından tarihin “ilk sosyal oyunları” olarak lanse edilmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

2008 Olimpiyatlarından bu yana Internet dünyasının büyük bir sonsuzluğa ulaşması ve sosyal medya araçlarında yaşanan patlama bu tezi hiç şüphesiz doğruluyor.

Facebook, Twitter ve YouTube, bir ay boyunca Londra Olimpiyatlarının global olarak yayılmasında başrol oynayacak ve milyarlarca insanın turnuvalardan haberdar olmasını sağlayacak. İstatistiksel açıdan baktığımızda da “Socialympics” olarak adlandırılan tarihin ilk sosyal oyunları eşi benzeri görülmemiş bir kitleye ulaşacağa benziyor.

FACEBOOK

2008: Facebook’un önemli isimlerinden Dave Morin ile 2008 yılı Ağustos ayında attığı bir Tweet ile  “Facebook 100 milyon kullanıcıya ulaştı” ifadelerini kullanmıştı.
2012: Facebook bugün  900 milyondan fazla kullanıcı ulaşırken, halka açık bir şirket haline geldi. Bu sayede Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ise dünya çapında tanınan bir isim oldu.

TWİTTER

Haberin Devamı

2008: Twitter dört yıl önce 6 milyon kullanıcıya sahipti ve üyeler günlük 300 bin Tweet atıyordu.

2012: Twitter’ın günümüzde 500 milyon kullanıcıya ulaştığı ve günlük 400 milyon Tweet atıldığı söylenirken, spor haberleri ilk sırada yer almaya devam ediyor. Twitter birçok sporcu için adeta pazarlama kanalı haline gelirken,2012 Londra Olimpiyatlarının çok konuşulacağının en büyük verilerinden biri olarak dikkat çekiyor.

YOUTUBE

2008: Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi You Tube’a 2008 yılında dakikada 10 saatlik video yüklenebiliyordu. 720p HD seçeneği de aynı başlatıldı.
2012: Son dört yıl içinde You Tube inanılmaz bir noktaya geldi. Canlı yayınlar ve Full HD gibi birçok önemli seçeneği içinde barındıran site aylık 800 milyon “tekil” ziyaretçi sayısıyla da dikkat çekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!