Tarihin en rahat Kadıköy derbisi olacak

Güncelleme Tarihi:

Tarihin en rahat Kadıköy derbisi olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2013 12:05

G.Saray’ın eski yıldızı Murat Erdoğan, yarınki derbiyi Hürriyet’e yorumladı

Haberin Devamı

Futbola ocak ayında Mersin İdmanyurdu formasıyla veda eden tecrübeli isim, “G.Saray’ın tarihinde, Kadıköy’e en rahat gideceği ortam şu anda hazır” dedi. Murat Erdoğan ayrıca, “Şampiyon olması G.Saray’ın kazanma arzusundan hiçbir şey alıp götürmeyecektir. İki takım için de keyifli bir maç olacak” diye konuştu.

PROFESYONEL futbolculuk kariyerine başladığı Mersin İdmanyurdu’nda futbolu bıraktı Murat Erdoğan... Geçtiğimiz ocak ayında veda ettiği yeşil sahalarda, 2003-2004 sezonunu Galatasaray forması altında geçirmişti. Sarı kırmızılı ekipte bir sezon görev yapan Murat Erdoğan, Aslan’ın yarınki Fenerbahçe derbisine bakış açısını değerlendirdi.
36 yaşındaki tecrübeli isim, eski takımının çıkacağı maç için, “Galatasaray tarihinde, Kadıköy’e en rahat gideceği ortam olacak. Sonuçta o sahaya şampiyon olarak çıkacak. Ancak şampiyon olarak çıkması, Galatasaray’ın kazanma arzusundan hiçbir şeyi alıp götürmeyecektir. Tam tersi, çok daha önem arz edip, futbolcuları daha da motive edecektir” yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

‘ŞAMPİYONLUK HİÇBİR ŞEY DEĞİŞTİRMEZ’

MURAT Erdoğan, Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinin önemine dikkat çekerek, “Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabet, şampiyonluk yada kupa ile ölçülmüyor. Sadece aralarındaki Galatasaray Fenerbahçe derbileri ile ele alınıyor. Bence bu yüzden hem Galatasaray hem de Fenerbahçe için keyifli bir 90 dakika olacaktır. Galatasaray’ın şampiyon olması bu maçın atmosferini, önemini ve futbolcuların hırsını etkilemez” ifadelerini kullandı.

‘GALATASARAY BU KEZ KAZANACAK’

GEÇMİŞTE Galatasaray formasını taşımış bir isim olarak yarınki derbinin sonucunu değerlendiren Murat Erdoğan, “Benim tahminim bu kez Kadıköy’de Galatasaray kazanacaktır. Çünkü F.Bahçe yoğun bir trafikten geçti. Avrupa Kupası, Türkiye Kupası, lig derken yorgun bir Fenerbahçe sahada olacak. Hem yorgun, hem de psikolojik olarak yıpranmış bir Fenerbahçe olacak sahada. Ben G.Saray’ın uzun süre sonra Kadıköy’de kazanır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

17 senede ne şike ne de teşvik görmedim

Haberin Devamı

-BEN 17 sene Türkiye’de futbol oynadım ve hiçbir kulüpte bir şike yada teşvik girişimine şahit olmadım. Ama tabii ki burada yargı süreci devam ediyordu, çeşitli suçlamalar vardı. Ama bunun neticesinde hiçbir ceza gelmedi.
Demek ki bir suç yok ortada. Ben bir suç var dersem, ben suç işlemiş olurum. Ben zaten bunlara inanmadım.

Üçüncü zafer takviyesiz gelir

‘G.Saray şu anki kadrosuna hiç takviye yapmasa dahi önümüzdeki yıl da Süper Lig’i şampiyon tamamlayacak güce sahip.’

DÖRT yıl üst üste şampiyon olan takım çok farklı bir kadro idi. O takımın her hattı çok üst düzeydeydi.
Bu kadronun 4 yıl şampiyon olan kadroya ulaşması adına daha büyük atılımlar ve başarılara imza atması lazım.
- Bence Galatasaray bu kadrosu ile hiç takviye yapmasa dahi önümüzdeki yılda çok rahat Türkiye Süper Ligi şampiyonu olabilir. Ama Avrupa’da yine belli bir yerde tıkanır, kalır.

Haberin Devamı

Stopere takviye şart

-EĞER devre arasında takıma dünyaca ünlü bir stoper alınsa, şimdi çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Şampiyonlar Ligi’nde final yada yarı finalden bahsediyor olabilirdik. Savunmanın göbeğinde iki tane tecrübesiz ama çok yetenekli oyuncu, Devler Ligi’nde bir yere kadar taşıyabildi.
- Gelecek yıl çok fazla takviye olmadan, savunma hattına ve sol beke yapılacak transferler Galatsaray’ı başka yerlere götürür. Çünkü Cimbom, Riera ile yani devşirme bir sol bek ile şampiyonluğa gitti.

Arda Turan, Sneijder’dan daha iyi bir futbolcu

-WESLEY Sneijder kariyer olarak çok daha başarılı bir oyuncu. Hem oynadığı kulüpler ve çalıştığı hocalar itibariyle daha kariyerli. Ama bana göre Arda Turan, Sneijder’e göre özellik olarak daha donanımlı bir oyuncu. Atletico Madrid’e ilk gittiğinde oynar mı soruları soruldu. Bundan sonra göstereceği performansları Sneijder ile kıyaslayabiliriz. Şu anda bence Arda daha yetenekli Sneijder’dan...

Haberin Devamı

G.Saray’a yanlış zamanda gittim

2002 Dünya Kupası dönüşü ben Galatasaray’a imza attım. O dönemde de Galatasaray’da Hasan Şaş, Ergün Penbe ve Hakan Ünsal gibi büyük başarılara imza atmış sol kanat oyuncuları vardı. Zaten Galatasaray’da kemikleşmiş isimler olduğu için yanlış dönemde Galatasaray’a gittim. Bu yüzden de doğal olarak da yeterince fırsat bulamadım.

10 farklı takımda forma giydi

 Doğum tarihi: 1 Ağustos 1976
 Doğum yeri: Londra / İngiltere
 Oynadığı takımlar: Mersin İdmanyurdu, İstanbulspor, G.Antep, Galatasaray, Malatya, Ankaraspor, Sakaryaspor, Ankaragücü, Sivasspor, Manisaspor, Mersin İdmanyurdu.

Anadolu’dan şampiyon zor çıkar

BURSASPOR şampiyon oldu ama ben bir daha yakın zamanda Anadolu’dan şampiyon çıkacağını zannetmiyorum. Bu zor bir olay gibi gözüküyor. Bunu daha önce Sivasspor zorladı. Ve Sivas bunun öncülüğünü yaptı ve diğer Anadolu takımlarını başarı, şampiyonluğa inandırdı. Bu inancı ve bir ileri seviyeye taşımak Bursaspor’a nasip oldu ve şampiyon oldular. İşe gerçekçi bakmak gerekirse Anadolu’dan şampiyon çıkması artık kolay değil.

Haberin Devamı

Drogba, duvara bile futbol oynatır

DIDIER Drogba, duvara bile top oynatır. Yani özelliği olmayan adama bile bir şey katar. Onu futbolcu yapar. Onunla oynamayı çok isterdim. O yüzden Galatasaray takımındaki futbolcular çok şanslı... Drogba’nın futbol stili de Türkiye Ligi’ne çok uygun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!