Tarihin en iyi takımı

Güncelleme Tarihi:

Tarihin en iyi takımı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 01:53

Dünya, üst üste üçüncü büyük turnuvayı da kazanan İspanya’yı konuşuyor.İtalya’yı devirerek bir kez daha Avrupa Şampiyonu olan Matadorlara övgü yağarken, Almanların efsane kalecisi Oliver Kahn, “Onlar gibisi gelmedi. Bu dünyada İspanyolları yenecek bir takım henüz yok” yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

2008 Avrupa Şampiyonası, 2010 Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Şampiyonası... Üçünün de zirvesinde aynı takım var. Dünya, İspanya Milli Takımı’nın başarısını konuşuyor. Üç büyük turnuvayı üst üste kazanan ilk takım unvanıyla tarihe geçen İspanyollar, aynı zamanda 4-0’lık İtalya galibiyeti ile kupa tarihinde bir final maçında en farklı galibiyeti alan takım oldu.
Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynadığı son 12 maçı kaybetmeyen Boğalar, böylelikle kupanın en uzun yenilmezlik rekorunu da geliştirmeyi başardı.

İspanya’yı deviren çıkmayacak mı?

Euro 2012 ile birlikte “İspanya’yı yenmek mümkün mü?” sorusunun cevabı da bir başka bahara kaldı. Bu konuda en çarpıcı tespit ise Alman futbolunun efsane kalecisi Oliver Kahn’dan geldi. Finali canlı olarak yayımlayan Alman ZDF Televizyon Kanalı’ına yorum yapan Kahn, İspanya’yı tarihin en iyi milli takımı olarak gördüğünü belirtip “Bu dünyada İspanyolları yenecek bir takım henüz yok” dedi. İngiliz BBC ise “Büyük İspanya çağı” başlığı ile futbolda yeni bir döneme girildiği tespitini yaptı. İspanya’nın zaferi, dünya medyasında şöyle yankı buldu:

Haberin Devamı

HERKESİ ATLATIP KÜRSÜYE ÇIKTI

Bir İspanyol taraftar, finalin ardından futbolcuların arasına sızarak takımla birlikte seremoniye katıldı.

İSPANYA’nın Avrupa Şampiyonluğu kutlamaları sırasında bir taraftar, futbolcuların arasına girip seremoniye katıldı. Kaleci Casillas şampiyonluk kupasını kaldırdıktan hemen sonra tecrübeli eldivenin yanına bir adam yaklaştı. Kürsüye tırmanan İspanya eşofmanlı taraftar, Casillas’a sarıldı. Güvenlik zaafından faydalanan kişiyi teknik patron Del Bosque yakaladı. Ardından Xabi Alonso güvenliği uyarıp kendisini uzaklaştırdı.

Fabregas: Bize sıkıcı diyen futboldan anlamıyordur

İSPANYA şampiyon olduğu Euro 2012 sırasında daha önce hiç olmadığı kadar sıkıcı futbol oynamakla suçlandı. Eleştirilere yanıt veren Cesc Fabregas, “Bazı insanlar bizim sıkıcı olduğumuzu söylüyor. Bana kalırsa onlar futboldan anlamıyor” dedi. Bu arada Hollandalı efsane Johan Cruyyf da “Turnuva boyunca İtalya izleyenlere keyif verdi” yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Torres kral Iniesta MVP

EURO 2012’de 3 gol atan 6 futbolcu bulunurken, krallık unvanı Fernando Torres’e verildi. İspanyol yıldızın yanı sıra Gomez birer de asist yaparak üç gol atan rakiplerini geride bıraktı. İki futbolcu arasında yapılan son değerlendirmede, toplam 189 dakika ile rakibinden daha az sürede 3 gol atan Torres (Gomez 282 dakika oynadı), turnuvanın gol kralı ilan edildi. Euro 2012’nin en iyi oyuncusu (MVP) ise, İspanya’dan Iniesta seçildi.

Rekor ve yenilmezlik onların işi

İSPANYA
· Marca: Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler.
· AS: 3 Şampiyonlar ve Avrupa şampiyonları.
· El Mundo Deportivo: Futbolun ve Avrupa’nın kralları.
· Deport Spor: Üç taç.

Haberin Devamı

İTALYA
· La Gazzetta dello Sport: Acı gözyaşları.
· C.dello Sport: Bir rüyanın sonu.
ALMANYA
· BILD: Tiki Taka Triple (Tiki Taka üçüncü zafer). Buna kimse ulaşamamıştı.
· KICKER: Rekor ve yenilmezlik İspanyolların işi.

İNGİLTERE
· BBC Sport: Büyük İspanya çağı.
· The Sun: İspanya üçlemesi.
· SKY Sports: Basitçe en iyisi.
FRANSA
· L’Equipe: Tarih İspanyolca yazılır.
· Le Figaro: İspanya, tarih yazarı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!