'Tarihimize yeni bir zafer nakşettik'

Güncelleme Tarihi:

Tarihimize yeni bir zafer nakşettik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 23:05

15 Temmuz’un yıldönümünde dün sabaha karşı 02.32’de Meclis’te ve Beştepe’de halka seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “İhanet çetesinin 40 yıllık planını 20 saate kalmadan bozarak tarihimize yeni bir zaferi nakşettik” dedi. Cumhurbaşkanı, "FETÖ’cü hainler hapishanelerin kalın duvarları arkasında çürüyüp giderken, her gün tekrar tekrar ölecekler. Her gün bir yenisini uydurdukları tarihler, peşine takıldıkları hezeyanlar hiçbir zaman gerçekleşmeyecek" diye konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’DEN 15 TEMMUZ’A

“Bir asır önce 7 düvelin bir araya gelip, tüm gücüyle yüklendiği Çanakkale’de herkesi şaşırtan bir zafere imza atmıştık. 15 Temmuz’da da 7 düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin 40 yıllık planını 20 saate kalmadan bozarak tarihimize yeni bir zaferi nakşettik. Tankı yumrukla durduran bir başka millet yok. Tankın egzozunun içine fanilasını, tişörtünü sokmak suretiyle durduran bir başka zekâ da yok.

(İdam sloganları üzerine) Parlamento’dan geçtiği zaman, bana geldiğinde tereddütsüz onaylarım. 250 şehidimizin ve 2 bin 193 gazimizin ahı var. Biz hâlâ George ne der, Hans ne der? Avrupa Birliği’nin tavrı ortada. 54 yıl geçti, hâlâ bizimle bunlar dalga geçiyor. Verdikleri sözleri tutmazlar, vize uygulaması dersin tutmazlar. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, başka bu işin çaresi yok.

Haberin Devamı

Bu olaya kontrollü darbe demek, gerçekten bir nasipsizliktir. Nasipsizliğin ötesinde vurdumduymazlıktır. Yazıklar olsun başka ne diyeceğiz.

O kadar düşman pusuda bekliyor ki isimlerini tek tek saymaya kalksak çok ciddi uluslararası krizle karşılaşırız. Ülkemize saldıranları 15 Temmuz’da işte bir kez daha dize getirdik. Tekrar saldırırlarsa yine dize getireceğiz.

O gece canları pahasına sokaklara dökülen milyonları görmeyenler, FETÖ’den, PKK’dan tutuklananların hakları için adeta kendilerini parçalıyorlar. Hamburg G-20’de bize onları soruyorlar. Niçin, işlerine gelmiyor. Birileri de sözde adalet yürüyüşü yapıyor.

AİLELERE CAKA SATIYORLAR

Şu anda yargıda bakıyorsunuz keyif yerinde. Orada o mağdur, mazlum şehitlerimizin ailelerine karşı adeta caka satıyorlar. Bunlara artık Guantanamo’da olduğu gibi özel elbise giydirip, mahkemeye de böyle gelmeleri lazım. Grand tuvalet mahkemeye gelmek gibi bir şey olmaz.

FETÖ’cü hainler hapishanelerin kalın duvarları arkasında çürüyüp giderken, her gün tekrar tekrar ölecekler. Her gün bir yenisini uydurdukları tarihler, peşine takıldıkları hezeyanlar hiçbir zaman gerçekleşmeyecek.”

Tarihimize yeni bir zafer nakşettik

Fotoğraf: Rıza ÖZEL

Haberin Devamı

‘TEK BAYRAK, TEK MİLLET TEK DEVLET VE TEK VATAN’

15 TEMMUZ’un yıldönümünde Ankara’da on binlerce kişi Milli Birlik Yürüyüşü’nün ardından gece saat 02.32’de bombaların hedefi olan Meclis’te buluştu.

NÂZIM HİKMET ŞİİRİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’teki konuşmasında Nâzım Hikmet’in “İnsan olan vatanını satar mı? Suyunu içip ekmeğini yediğiniz, dünyada vatandan aziz şey var mı? Beyler, bu vatana nasıl kıydınız. Günü gelir çarh düzine çevrilir, günü gelir hesabınız görülür, günü gelir sualiniz sorulur. Beyler bu vatana nasıl kıydınız?” şiirini okudu.

Törende özel ışık sistemiyle Meclis binasına 15 Temmuz logosu Türk bayrağı, 15 Temmuz şehitleri Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un fotoğrafları da yansıtıldı.

Haberin Devamı

CHP VE HDP KATILMADI

Video gösterisinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile AK Partili vekillerin görüntüleri kullanıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li vekillerin fotoğraflarına yer verilmedi. Törene CHP ve HDP katılmadı.

ŞEHİTLER ABİDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan sabah namazı sonrasında Cumhurbaşkanlığı’nın karşısına yapılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın açılışını yaptı. ‘Tek bayrak’, ‘tek millet’, ‘tek devlet’ ve ‘tek vatan’ temasının 4 ayakta simgelendiği anıtın içerisinde de 15 Temmuz şehitlerinin isimleri ve resimleri yer aldı. Erdoğan, anıtın ‘tek devlet’ simgeli bölüme Cumhurbaşkanlığı forsunu yerleştirdi.

Haberin Devamı

Törenin ardından anıtı inceleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek uzun süre sohbet etti. Başbakan Binali Yıldırım ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da anıtı inceledi. (ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!