Tarihi Yavuz Sultan Selim Cami Ve Minaresi İnanç Turizmine Açılacak

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Yavuz Sultan Selim Cami Ve Minaresi İnanç Turizmine Açılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 13:59

AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOĞAN, ARABAN İLÇESİNE BAĞLI KÖKLÜCE (ARDIL) KIRSAL MAHALLESİNDEKİ TARİHİ YAVUZ SULTAN SELİM CAMİİ VE MİNARESİNDE BAŞLATILAN YENİLEME ÇALIŞMALARININ DEVAM ETTİĞİNİ, YENİLEME ÇALIŞMASI TAMAMLANDIĞINDA İNANÇ TURİZMİNE KAZANDIRILACAĞINI BİLDİRDİ.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesine bağlı Köklüce (Ardıl) kırsalında bulunan Tarihi Yavuz Sultan Selim Cami ve minaresinin yürütülen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından inanç turizmine kazandırılacağını söyledi.
Milletvekili Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, tarihi cami ve minaresinde restorasyon çalışmalarına başlandığını hatırlatarak, çalışmaların tamamlanmasının ardından cami ve minarenin inanç turizmine kazandırılacağını kaydetti.
Erdoğan, "Araban İlçesi Köklüce (Ardıl) kırsal mahallesindeki tarihi Yavuz Sultan Selim Camii ve Minaresinde yenileme çalışması başlatılıp inanç turizmine kazandırılması için yıllar boyunca çaba veriyorduk. Çabalarımız sonunda Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven’in de girişimleri ile sonunda tarihi cami ve minaresinde yenileme çalışmaları başlatıldı. resttorasyan için hazırlanan proje çalışmalarının tamamlamasının ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 670 bin 700,37 TL (KDV hariç) bedelle ihalesi yapılarak, 21.07.2015 tarihinde sözleşmesi imzalandı. Yavuz Sultan Selim Cami ve minaresinin aslına uygun projesi ile yenileme çalışmalarına başlandı. 500 gün süresi olan yenileme çalışması 05.12.2016 tarihinde tamamlanacağını tahmin ediyor" ifadelerini kullandı. Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Şantiye Şefi Restoratör İhya Aldemir ise tarihi camiye sonunda yerel halk tarafından yaptırılan beton arma bölümünün yıkılarak yenileme çalışmasına taban kazılarının gerçekleştirildiğini ifade etti. Duvarların iki sıra 50 cm yükseltildiği, üst kirişleme alt yastıkları yatırıldığını da anlatan Aldemir, yastık aralarının dolgusu yapıldığı, çatı ahşap malzemelerinin tamamlanarak çalışmaların devam ettiği bilgisini verdi
8 yıllık uğraşları sonucunda Araban ilçesine bağlı Elif, Hisar ve Hasanoğlu kırsal mahallelerindeki Roma döneminde kalma tarihi Anıt mezarları ile ilçe merkezindeki tarihi Raban Kale-i Zerrin Kalesi üzerindeki tarihi İç Kale Camii’nin yenileme çalışmasının da tamamlandığı belirtilen Erdoğan, Sıtma Pınar Çayı üzerindeki tarihi Septimius Severus Köprüsü çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti.
Erdoğan, tamamlanacak yenile çalışmaların ardından ilçenin tarih ve inanç turizmi açısından önemli bir merkez haline geleceğini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!