Tarihi yalıboyu evlerine uygun 43 konuta iyileştirme

Güncelleme Tarihi:

Tarihi yalıboyu evlerine uygun 43 konuta iyileştirme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 16:57

Tarihi yalıboyu evlerine uygun 43 konuta iyileştirme

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi hedefleyen yalı boyundaki tarihi evlere ve dokuya uygun şekilde cephe iyileştirilmesi çalışmalarına başladı.

Amasya Belediyesi tarafından UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmek için Yeşilırmak Nehri’nin güney cephesinde bulunan 43 konutu tarihi yalıboyu evlerine uygun şekilde cephe çalışmalarına başlatıldı. Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Amasya bir turizm, kültür, tarih ve cazibe merkezidir. Bina cephelerinin güzel görünmesi kentin imajını doğrudan etkiliyor. Çünkü kent, estetiği ile ön plana çıkar. Bu açıdan şehrin aynası sayılan Yeşilırmak ve yalı boyunda dış cephe çalışmalarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Başkan Özdemir, “Amacımız atıl durumda olan binaların turizme kazandırarak işletmelerin kapasitesini ve sayısını yükseltmektir. Amasya'mızın kalkınma potansiyelini harekete geçirecek turizm ile ekonomiye destek ve sosyal kalkınmada öncelik olacak. Gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin ve çok değerli hemşerilerimizin Amasya konusunda farkındalık düzeyi bir bölgesel turizm materyali kazanacak, konu ile ilgili ticaret potansiyeli oluşturmak ilimizin "Marka Kent" yolunda başarısını artırmaktır” diye konuştu.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!