Tarihi Uşak halısına 40 yeni desen

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Uşak halısına 40 yeni desen
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 12:23

Tarihi Uşak halısına 40 yeni desen

Haberin Devamı

UŞAK Üniversitesi Halı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin yürüttüğü ‘Tarihi Uşak Halısına Modern Yaklaşımlar' isimli proje kapsamında Uşak halısına kazandırılan 40 yeni desen, düzenlenen sergide tanıtıldı.
'Tarihi Uşak Halısına Modern Yaklaşımlar' isimli proje kapsamında, Uşak Halısı'na 40 yeni desen kazandırıldı. Yeni desenler düzenlenen sergide tanıtıldı. Uşak Üniversitesi Halı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen 'Tarihi Uşak Halısına Modern Yaklaşımlar' konulu proje sergisinin açılışına Uşak Vali Vekili Mehmet Hulusi Kaya, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya, Prof. Dr. Cengiz Soykan ve davetliler katıldı. Uşak Üniversitesi ve Uşak'ın yeni ürünler geliştirecek potansiyele sahip olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, "Uşak Üniversitesi Halı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Projeler Koordinasyon Araştırma ve Uygulama Koordinatörlüğü ile Uşak Halılarını Koruma ve Yaşatma Derneği'nin birlikte hazırladığı 74 bin 650 TL bütçeli ‘Tarihi Uşak Halısına Modern Yaklaşımlar' isimli proje İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü tarafından desteklendi. Proje kapsamında Uşak'ın önemli değerlerinden olan Uşak halısını modernize ederek Uşak halısının korunması, geliştirilmesi ve tanıtılmasını sağladık" dedi.
Uşak Üniversitesi tarafından yürütülen her çalışmanın Uşak'ın tanıtımı ve kalkınmasına yönelik olduğuna dikkat çeken Rektör Çelik, "Uşak'ın kültürel değerlerinin tanıtımı ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli roller üstleniyoruz. 16 ve 17. yüzyıllarda Avrupa saraylarını süsleyen tarihi Uşak halılarımızın desenlerini 10 kişilik bir öğrenci grubumuz modernize ederek proje kapsamında 40 yeni desen ortaya çıkardılar. Halı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Akdağ ve ekibini ve destek olan herkesi kutluyorum. Ortaya çıkan bu 40 yeni deseni yeni bir proje ile atölyelerde ürüne dönüştürmeyi planlıyoruz. Yeni ürünler geliştirecek potansiyele hem üniversite olarak hem de Uşak olarak sahibiz" diye konuştu.

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!