Tarihi Ümit Şamiloğlu yazdı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Ümit Şamiloğlu yazdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 00:48

Jimnastiğin altın çocuğu Şamiloğlu, 5-10 yıl içerisinde çok daha büyük başarılar geleceğini söyledi. Ayrıca Türkiye, İbrahim Çolak’la gümüş, Ferhat Arıcan ile de bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin ev sahipliğinde Mersin’de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları’nda milli sporcular tarih yazmaya devam ediyor. Dün de artistik jimnastik erkekler barfiks finallerinde birinci olan milli sporcu Ümit Şamiloğlu, Türkiye’ye, Akdeniz Oyunları tarihinde bu kategorideki ilk altın madalyayı kazandırdı. Erkekler barfiks kategorisinde milli sporcu Şamiloğlu 15.366 puanla ilk sırada yer alırken Hırvat sporcu Marijo Moznik gümüş, İtalyan Enrico Pozzo da bronz madalyanın sahibi oldu. Madalya töreninde sporculara madalyalarını veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç daha sonra dereceye giren Türk sporcuları tebrik ederek fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

PERFORMANSIMDAN SONRA EMİNDİM

ALTIN madalya kazanan Ümit Şamiloğlu birinciliğe ulaştığı için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, “Biz tarihimiz boyunca 4 tane madalya aldık. Bugün 3 tanesini çıkardık. 5-10 yıl içerisinde çok daha büyük başarılar gelecek. Yarışmadan önce şunu söylüyorduk. ‘Yaptığımız takdirde madalya bizim. Yapamadığımız takdirde başkalarının’ diye söyledik. Bu performansı da gerçekleştirdikten sonra da madalyanın bizim olduğumuzu anladım. Ama yine de notu görmeden rahat edemiyor. Bu oyunlar 2020 Olimpiyatları için iyi bir deneme” şeklinde konuştu.

ÜMİT ŞAMİLOĞLU ALTIN MADALYA KAZANDI

BİR GÜMÜŞ BİR BRONZ DAHA

ÖTE YANDAN artistik jimnastik erkekler halka finallerinde İbrahim Çolak ikinci olarak gümüş madalyayı elde etti. Çolak böylece Türkiye’ye, oyunlar tarihinde bu kategorideki ilk madalyayı kazandırdı. Paralel bar kategorisinde Ferhat Arıcan 3. olarak bronz madalya almaya hak kazanırken, bu kategoride birinciliği Kevin Antoniotti, ikinciliği ise Ruben Martinez Lopez kazandı.

Güreşte madalya yağmuru

AKDENİZ Oyunları güreş branşında serbest stil 51 kiloda Burcu Kepiç gümüş, 59 kiloda Hafize Şahin, 63 kiloda Jale Yeşilırmak, 72 kiloda Yasemin Adar altın madalya kazandı. Erkekler boks 56 kiloda Mehmet Topçakan bronz madalya almayı başardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!