Tarihi Türbelerde temizlik ve bakım yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Türbelerde temizlik ve bakım yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 13:23

Tarihi Türbelerde temizlik ve bakım yapılıyor

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)-KONYA'daki tarihi eserleri restore ederek gelecek kuşaklara aktarmak için çalışma yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de tarihi türbelerde temizlik ve bakım çalışması yapıyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış, günümüzde Türkiye’nin en önemli şehirlerinden olan Konya’da Selçuklu Sultanları Türbesi gibi tarihi 800 yıllık pek çok türbe bulunduğuna değinerek, Büyükşehir Belediyesi olarak ecdat yadigarı bu yapıların restorasyonunun yanı sıra bakım ve temizliğini önemsediklerini kaydetti.

Tarihi eserlere sahip çıkılmasının ecdadımıza bir vefa borcu olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Bedesten’de 2 bin 687 işyeri başta olmak üzere Konya merkez ve ilçelerde çok sayıda tarihi eserin restorasyonunu yaptıklarını ifade etti. Şimdi de merkezden başlayarak tarihi türbelerde temizlik ve bakım çalışması yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Tarihi süreç içerisinde çeşitli dönemlerde restore edilen türbeler Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeniden ele alınarak temizlikleri yapılıyor. Ekiplerimiz, şehir merkezinde bulunan ve tarihi Selçuklu Dönemine kadar uzanan bu türbelerin defin bölümü, sanduka bölümü ve türbe etrafını temizliyor. Şeyh Ebubekir Niksari ve Kesikbaş (Kalenderhane) türbelerinden başlayan temizlik çalışmalarımız, İç Karaaslan Türbesi, Seyfettin Karasungur Türbesi, Turgutoğlu Türbesi, Halka Begüş Türbesi, Şeyh Osman ve Hasan Rumi Türbesi, Tacülvezir Türbesi, Emir Nureddin Türbesi, Söylemez Türbesi ve Mursaman (Hoca Cihan) Türbesi’nde devam ediyor. Temizliği yapılan bu türbelerden acil bakım ve onarım gereken durumlar olduğunda ise ilgili kurumlara iletilerek bu onarımların en kısa zamanda yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!