Tarihi Taşköprü üzerinde diyabet yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Taşköprü üzerinde diyabet yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 10:41

Tarihi Taşköprü üzerinde diyabet yürüyüşü

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- DÜNYA Diyabet Günü nedeniyle Balcalı Hastanesi, Başkent Hastanesi ve Şehir Hastanesi’nin Çocuk Endokrin Kliniklerinde görev yapan hekimler, tedavi gören çocuklar ve aileleri bu özel güne dikkat çekmek amacıyla tarihi Taşköprü de yürüyüş yaparak balon uçurdu.
Taşköprü üzerinde toplanan diyabet hastası çocuklar, yakınları ve hekimler yürüyüş sırasında üzerlerinde diyabet hastalığının farkındalığını anlatan tişörtlerle yazılar taşıdı. Etkinliğe katılanlar daha sonra ellerinde getirdikleri balonları havaya bıraktı.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgin Yüksel, yaptığı konuşmada, diyabet hastalığının özellikle çocuklarda her yaşta görülebildiğini belirtti. Yüksel, “Kanda normalden çok daha fazla şeker bulunduğu için, bu hücrelere zarar vermeye başlıyor. Çünkü vücutta bulunan fazla şeker adeta bir zehir gibi. Bunun sonucunda çocukluk çağı diyabeti ortaya çıkıyor” ifadesini kullandı. Diyabet yani şeker hastalığının takibinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Bilgin Yüksel, düzenli beslenmenin önemine de değindi. Yüksel, hastalık sırasında oluşabilecek komplikasyonlara karşıda önlem almanın son derece önemli olduğunu, ayrıca yetkili mercilerle yapılacak işbirlikleri sonucu okullarda da bu hastalıkla mücadele eden çocuklar için neler yapılabilineceğini değerlendirmek gerektiğinin altını çizdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!