Tarihi sığınak açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Tarihi sığınak açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2012 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Ankara Valisi Alaaddin Yüksel 1945 yılında inşa edilen Ankara sığınağını gezerek, buraya ilişkin bilgi almıştı. Sığınakta yer alan malzemeleri ve odaları inceleyen Gökçek ve Yüksel, buranın da müze olması konusunda fikir alışverişinde bulunmuştu.

ANKARA Kalesi’nin tarihi değerlerin en önemlisi olduğunu belirten Ankara Kalesi Derneği Başkanı Şevket Bülend Yahnici, sığınağın yıllar sonra gün yüzüne çıkarılmasının mutluluk verici olduğunu ve sığınakta yürütülecek çalışmaların detaylarının henüz kesinleşmediğini söyledi. Ankara Kalesi’nin tarihi dokusu bozulmadan içi ve çevresiyle birlikte yeniden düzenlenmesinin sadece iç turizm açısından değil, kente yabancı turistlerin ilgi göstermesi açısından da önemli sonuçlar vereceğini ifade eden Yahnici,

Turizm için önemli

“Çalışmalar hangi yönde ilerler, ne gibi adımlar atılır bilmiyorum. Sığınağın yüzyıllara dayanan, muhteşem bir güzelliği ve tarihi dokusu var. Tarihi en iyi şekilde yansıtan bu sığınakların, açılması ve gezilebilir hale getirilmesi turizm açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Kalenin değerlendirmeye alınması gereken çok geniş alanları olduğunun altını çizen Yahnici, “Kalenin en büyük zenginliği burç ve kuleleri. Kalenin en büyük burcu olan Akkale’nin de restorasyon çalışmaları kapsamında değerlendirilemsini istiyoruz. Kale, dünyadaki benzerlerinden eksiği olamayn zenginlikleri içinde barındırıyor. Bu zenginliklerin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve kalenin açık hava müzesi haline dönüştürülmesi gerekiyor” diye konuştu.

Ankara’nın kalbi burada atacak

Ankara Kalesi’ndeki gizemli yerlerin merak edildiğini söyleyen Turizm Komisyon Başkanı Murat Köse, ise şunları söyledi: “Ankara, turizm açısından büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli harekete geçirmek için çeşitli adımlar atılıyor. Tarihi değerlerin turizme kazandırılması için çalışılıyor. Yüzyıllardır gizemini koruyan sığınaklar, herkes tarafından merak ediliyor. Bu yerlerin eskiye sadık kalınarak restore edilmesi büyük önem taşıyor. Yıllar içinde unutulan değerler, parça parça gün yüzüne çıkarılıyor. Gün yüzüne çıkarılan bu değerler bir bütün haline dönüştüğünde, Ankara’nın kalbi yeniden burada atacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!