Tarihi sezon devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Tarihi sezon devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2012 00:25

Beko Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final serisinin 2. maçında Fenerbahçe Ülker'i 77-74 yenerek yarı finale yükselen Beşiktaş Milangaz'ın başantrenörü Ergin Ataman, Beşiktaş camiasının tarihi bir sezon yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Ataman, Fenerbahçe Ülker maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, herkesin kendilerinden bu sezonki 3. kupayı istediğini belirterek, “Beşiktaş camiasının tarihi sezonu devam ediyor. Herkes bizden 3. kupayı istiyor, biz de ona kilitlendik. İyi basketbol oynuyoruz, çok akıllı oynuyoruz. Fenerbahçe Ülker'i ancak bu şekilde yenebilirdik” diye konuştu.
Maçı genelde düşük tempoda tutmaya çalıştıklarını anlatan Ataman, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:
“Bir tek ikinci periyotta oyuncular yorulunca rotasyonda sıkıntımız oldu. İkinci devre genelde aynı 5 ile oynamayı tercih ettik. Birkaç dakika dışında oynayan 5'i değiştirmek istemedim. Oyun stratejimiz iyi tuttu. Savunmada Fenerbahçe'nin böyle olmasını bekliyorduk, paniklemelerini bekliyorduk. Baskı altında oynamak kolay değil. Beşiktaş'ın tarihi sezonu devam ediyor. Fenerbahçe Ülker geçen yılın şampiyonu. 2-0 geçmek çok büyük bir başarı. Bu bize yetmeyecek. Önümüzde çok daha zorlu bir yarı final serisi olacak. Yarından itibaren ona hazırlanacağız.”
Sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyen Ersin Dağlı'nın yarı final serisine yetişeceğini bildiren Ataman, “Onun da oynamasıyla Türk basketbolseverlerine süper bir yarı final izleteceğimizi düşünüyoruz” dedi.
Bir soru üzerine de Ergin Ataman, “Baskı altında olacak taraf Fenerbahçe Ülker'di. Açıkçası rahattık, kaybedersek 3. maçı sahamızda oynayacağız diye düşüncemiz vardı. Rahat geldik, basketbol oynadık. Fenerbahçe Ülker'in baskı altında kalmasından yararlandık. Ben de çok sakindim, bir-iki hakem pozisyonu dışında. Son periyotta akıllı oynadık, kazandık” diye konuştu.

Serhat Çetin

Beşiktaş Milangazlı oyuncu Serhat Çetin de çok iyi bir sezon geçirerek tarih yazdıklarını anlatarak, maçı özetle şöyle değerlendirdi:
“Hem Türkiye Kupası hem Avrupa kupasında mükemmel bir sıralama oldu bizim için, 2'de 2 yaptık. İlk maç iki tarafın çarpışması açısından en önemli maçtı. Çok iyi bir Fenerbahçe Ülker izledik. Mucizevi bir şekilde maçı aldık ve seriyi çeviren nokta orası oldu. Bugün de aynı şekilde zor maç olacağını biliyorduk. Fakat inançlı geldik. 3. maça kalmamasını istedik. Fenerbahçe çok ciddi bir rakip, orada gelip bizi eleyebilirdi. İlk yarı istediğimiz savunmayı yapamadık ama ikinci yarıda çok daha akıllı oynayarak onları dış atışlara zorladık. Bir tek Bogdanovic'te başarılı olamadık. Ömer Onan'ı durdurduk. Fakat Bogdanovic'ten kritik yerlerde sayılar yedik. Hepimiz üzerimize düşen görevi yaptık, çok mutluyuz. Geçen sezonun şampiyonunu 2-0 ile geçmek bizim için büyük bir başarı. Önümüzde zorlu rakip var. Play-off'ta zorlu bir yoldayız. İnşallah yarı finali de geçeriz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!