Tarihi renklerle röntgenleyelim mi

Şimdi derin vadileri, vıcık vıcık ilişkileri, yırtmaçlı vücutları, yapmacık gelinleri, pişkin kaynanaları, röntgenlemek varken tarihi gözetlemek de neyin nesi!

Haberin Devamı

Di mi ama?

Bu sayılanları evde, ekran başında keyifle izlemek varken…

Kalkıp da kim gider resimleri röntgenlemeye? /images/100/0x0/55eabd60f018fbb8f893a7a9

Tabloların içine girip, boyanın maddeselliğinden sıyrılıp, renklerle bütünleşerek düşüncelerini zorlamayı kim ister şimdi?

Azınlıkta olan sanatseverler tabii.

‘Tarihin Röntgencisi’ne eşlik etmeye ne dersiniz?

Bedri Baykam’a.

O, tarihi röntgenleyedursun siz sanatseverler de, onun yeni sergisindeki eserlerini röntgenleyerek…

Baykam’ın bu sergideki eserleri, 1980’li yıllardan bu yana ortaya koyduğu sanatsal dilin ve geliştirdiği sanatın sentezi niteliğini taşıyor.

Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın “Yaklaşık otuz yıl boyunca üretilmiş bu sanat, farklı dönemlerin dalgalanmalarından, öne çıkardığı farklı sanatsal ifadelerden ve elbette anlayışlardan etkilendiği kadar, onları da etkilemiştir” dediği gibi…/images/100/0x0/55eabd60f018fbb8f893a7ab

Haberin Devamı

Kimi zaman çeşitli kolaj ve farklı malzemelerin bir arada kullanıldığı bu yeni dönem işleri, ilk bakışta sanatçının 80’li yıllar çalışmalarını hatırlatsa da, esasında zengin bir dönemsel sentezi bünyesinde topluyor.

Son iki yıldır yaptığı sanatsal çalışmalarını geniş bir kültür havzasında toplayan Baykam’ın eserleri, kendi içinde farklı dönemlere ayrılmakta ama bu dönemler birbirinden kopuk ve bağımsız olmayışı dikkatleri çekiyor.

Tarihin Röntgencisi 3 Mart’a kadar İstanbul’da!

123. kişisel sergisi olan Bedri Baykam’ın son iki yılda gerçekleştirdiği tual çalışmalarından oluşan Tarihin Röntgencisi, Ankara Siyah Beyaz Galerisi’ndeki açılışın ardından, 3 Mart 2013’e kadar Piramid Sanat’ta İstanbullu sanatseverleri bekliyor.

26 Şubat - 24 Mart arası Paris’te!

Sergi, Ankara ve İstanbul’un ardından 26 Şubat - 24 Mart tarihleri arasında Paris’te Lavignes - Bastille Galerisi’nde Fransız sanatseverlerle buluşacak.
Görülen o ki, Baykam, önce İstanbul’da sonra Paris’te röntgencilik yapacak.

Haberin Devamı

Tarihi renklerle röntgenlemek isteyenlere!

TARİHİN RÖNTGENCİSİ / FOTO GALERİ

 

Yazarın Tüm Yazıları