Tarihi Odunpazarı evlerine yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Odunpazarı evlerine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2018 15:38

Tarihi Odunpazarı evlerine yoğun ilgi

Haberin Devamı

Ersin ERCAN/ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR’in en eski yerleşim yeri olan Odunpazarı ilçesinde yer alan tarihi evler, hafta sonu kente gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Genelde 2 katlı olan Tarihi Odunpazarı Evleri, ilçe belediyesinin bir süre önce yaptığı restorasyon çalışmasının ardından turizme açıldı. Bir kısmı hala konaklama amacıyla kullanılan evlerin bir kısmı ise müze, kafe, restoran, butik otel ve hediyelik eşya dükkanı olarak hizmet veriyor. Tarihi evler, zaman içinde kentin en turistik bölgesi oldu.
Hafta sonu kente gelen yerli ve yabancı turistler, sıcak havaya rağmen tarihi evleri gezip alışveriş yaptı, bol bol fotoğraf çekti. Osmanlı mimarisini yansıtan tarihi evlerin bulunduğu sokaklarda gezerken tarihe yolculuk yapan ziyaretçiler, kafelerde de oturarak vakit geçirdi.
Ziyaretçiler, bölgede bulunan Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Kurşunlu Camii ve Külliyesi içindeki Arasta Çarşısı, Odunpazarı Ahşap Eserler Galerisi, Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Galerisi ile Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Kurtuluş Müzesi, Çağdaş Cam Sanatlar Müzesi'ni de gezme fırsatı buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!