Gezerek tarihlerini öğrenecekler

Güncelleme Tarihi:

Gezerek tarihlerini öğrenecekler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 14:30

Sinop Valiliği tarafından uygulanan ‘Sinop Tarihini Öğreniyor’ projesi kapsamında, 5 yıl süresince tüm okullardaki öğrenciler tarihi mekanlarda ders görerek, kentin tarihini öğrenmeleri amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Sinop Valisi Hasan İpek'in talimatıyla hazırlanan projeyle, tarih, sosyal bilgiler, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri tarafından öğrencilere kentin çeşitli tarihi mekanlarında ders verilecek. Öğrencilerin tarihlerini öğrenebilmelerine olanak sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde ilk ders ise Vali Hasan İpek tarafından Tarihi Paşa Tabyaları'nda gerçekleştirildi.

Tarihi Paşa Tabyaları hakkında öğrencilere bilgi veren İpek, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Sinop'ta da geçmişte birçok tarihi olayların yaşandığını söyledi. Vali İpek, projenin öğrencilerin tarihlerini öğrenmeleri açısından çok yararlı olacağına inandığını belirterek, "Bunlar siyasi bir şey değil. Devletin varlığı, geleceği için çok ama çok önemli. Bizlerin de ilelebet bu topraklarda yaşayabilmemiz için bunları doğru bilmemiz gerekiyor. O anlamda öğrencilerimiz biz Türkler ve Müslümanlar olarak ne zamandır bu topraklarda yaşıyoruz, proje sayesinde bir fikir edinecekler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!