Tarihi medresede iftar yemeği

Güncelleme Tarihi:

Tarihi medresede iftar yemeği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 14:09

Tarihi medresede iftar yemeği

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş ilçesinin kırsal Birgi mahallesindeki 360 yıllık tarihi geçmişe sahip Dervişağa Medresesi'nde iftar programı düzenlendi.

Ödemiş Belediyesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen iftar programına İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Didem Ayyıldız, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğretim üyeleri ve eşleri katıldı. Program İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Müzik Bölümü elemanlarının musiki dinletisiyle başladı. İftar sonrası konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem Birgi ve Ödemiş hakkında bilgiler verip, "Tarihimize, kültürümüze sahip çıkmalı, çocuklarımıza bu mekanlarda neler olduğu çok iyi anlatarak bu mirası geleceğe taşımalıyız. Birgi, 5 medresesi olan yani günümüz koşullarında 5 üniversitesi olan bir belde.  Bu değerlerimizi korumak için yapılacak çok işimiz var. Üniversitelerimizin, Valiliğimizin, hükümetimizin desteği ile tarihi mekanlarımızı korumaya gelecek nesillere taşımak adına çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar bu kentte iyi şeyler yapmaya çalıştık, yapmaya devam edeceğiz" dedi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan da Dervişağa Medresesi'ni Ödemiş Belediyesi işbirliğiyle işlevlendirmeye çalışıyoruz. İzmir'in kökeni, tarihi Birgi'ye dayanıyor. Biz de kökenlerimize, tarihimize önem veriyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda Birgi'ye daha çok yardım edeceğiz, birlikte daha güzel işler yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Muhsin Akbaş tarafından "İbadet Ayı Ramazan" konulu sohbet gerçekleştirildi. Program musiki dinleti ile son buldu.

ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!