Tarihi köprünün yanına yeni köprü yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Tarihi köprünün yanına yeni köprü yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 16:17

Tarihi köprünün yanına yeni köprü yapılacak

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)-SİVAS Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesi'ne yapılacak olan yeni köprü için, Muhtar Çetin Aydın teşekkür etti.

Karşıyaka mahallesine ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında DSİ Kavşağı’ndan başlayıp askeri alanın içerisinden geçirilecek yol, Çevre Yolu altından geçecek. Tarihi Kesik Köprü yanına inşa edilecek yeni köprü ile Karşıyaka ve merkezin bağlantısı sağlanmış olacak. Proje ihalesi tamamlanan köprünün fizibilite çalışmaları da başladı. Yapım ihalesi gerçekleştirilerek köprü inşası kısa bir süre içerisinde başlayacak. Konu hakkında açıklama yapan Karşıyaka Mahalle Muhtarı Çetin Aydın, "Karşıyaka Mahallesi ile Kırkpare İlbeyli Köyleri 40 yıldır eski köprünün yanına yeni bir köprünün yapılmasını istemekteydi. Belediye Başkanımızın seçim beyannamesinde söz verdiği köprü projesinin ihaleye verilmesi ve askı süresinin bitmesi ile fizibilite çalışmalarının yapılması bizi çok sevindirdi. Tatlıcak, Herekli, Savcun, Hocabey, Çaypınar, Himmet, Karapınar, Ağrıyan, Serpincik sakinleri adına Belediye Başkanımız Sami Aydı'’ın başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Karşıyaka Mahallesinin Sami Aydın döneminde büyük hizmetler aldığını vurgulayan Muhtar Aydın, "Sivas’ın ikinci büyük mesire alanı olan Çamlık Mesire alanı bu yıl hizmete açılacak. Yapılan birinci köprünün bağlantı yolları bitirildi. Karşıyaka Mahallesi yeni hizmetler almaya başladı. Doğalgaz mahallemize geldi ve Karşıyaka bu hizmetlerle şehrin en güzel mahallesi olacak" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!