Tarihi konak yeniden hayat bulacak

Güncelleme Tarihi:

Tarihi konak yeniden hayat bulacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 13:03

Tarihi konak yeniden hayat bulacak

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA'nın Finike ilçesinde bulunan tarihi konak aslına uygun restore ediliyor.

Finike merkezinde hükümet binası karşısında bulunan Rum asıllı ev sahibinden 1938 yılında Ruşen Bahar tarafından satın alınan 2 katlı tarihi konak aslına uygun restore ediliyor. Maliyeti yaklaşık 500 bin TL olarak öngörülen ve projesi mimar Muhammet Akın tarafından hazırlanan restorasyon çalışmalarının hava şartlarının uygun olması halinde 6 aylık sürede tamamlanması planlanıyor.

Anıtlar Kurulu'ndan onaylı projeyle kısa süre önce restorasyona başladıklarını belirten bina sahiplerinde Hakan Bahar, "Konakta, Bahar ailesinin iki büyüğü oturuyordu. Onlar vefat ettikten sonra 2009 yılından bu yana boş duruyordu. Finike Belediyesi ile Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram'ın teşviki ve takibiyle çalışmalar başladı" dedi.

Bina özelliği hakkında bilgi veren Hakan Bahar, binanın ne zaman yapıldığına dair net bilgi bulunmadığını, ancak en az 100 yıllık olduğunu tahmin ettiklerini kaydetti. Bahar, "Ahşap bir konak, bazı kısımları taş duvar ve iki cephesi simetrik olarak yapılmış. Ön cepheyle arka cephe birbirinin aynı. Sırt sırta yapıştırılmış sanki. Ön cephenin aynadan görünümü gibi. Restorasyon tamamlandığında bahçeye peyzaj düzenlemesi yapılacak" diye konuştu.

Çalışmalara başlamadan önce bina sağlamlığına bakıldığını ve bu yönde hiçbir sıkıntı olmadığını anlatan Hakan Bahar, restore edildikten sonra konağın ilçe merkezine estetik görünüm kazandıracağını ve bunu çok önemsediklerini söyledi. Hakan Bahar, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!