Tarihi kalede insan kemiklerinin bulunması

Güncelleme Tarihi:

Tarihi kalede insan kemiklerinin bulunması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 21:38

- Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki tarihi Zerzevan Kalesi'nde çıkan kemiklere ilişkin Çınar Cumhuriyet Başsavcılığınca takipsizlik kararı verildi - İstanbul Adli Tıp Kurumu raporunda, kemiklerin arkeolojik özellikteki kemikler olduğu tespit edildiği belirtildi

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı, tarihi Zerzevan Kalesinde bulunan kemiklerle ilgili takipsizlik kararı verdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada , Diyarbakır-Mardin karayolunun 45. kilometresindeki Roma dönemine ait Zerzevan Kalesi kalıntılarında yer alan sarnıçta insan kemiklerinin bulunması üzerine Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Aralarında 17 insan kafatasının da yer aldığı çok sayıda kemiğin gerekli incelemenin yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderildiği bildirilen açıklamada, kurumun hazırladığı raporda, kemiklerin arkeolojik özellikte olduğunun tespit edildiğinin belirtildiği kaydedildi.

Açıklamada, kemiklerin birden fazla kişiye ait, çok eski ve karışık halde olmaları sebebiyle DNA incelemesinin yapılamadığı vurgulandı.

- Takipsizlik kararı verildi

Haberin Devamı

Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma neticesinde, yöre halkından bilgi sahibi olarak alınan ifadelerde, kalenin eski tarihi yerleşim yeri olduğunun belirtildiği bildirildi. Açıklamada, ''Bölgelerinde faili meçhul şüpheli ölüm olmadığının beyan edildiği, olayda suç veya suçlu olduğuna dair delil bulunmadığı ve bu aşamadan sonra araştırılacak bir husus kalmadığından kovuşturmaya yer yoktur" ifadesine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!