Tarihi değerler Koç Müzesi'nde buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Tarihi değerler Koç Müzesinde buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 13:47

Tarihi değerler Koç Müzesi'nde buluşuyor

Haberin Devamı

 

 

İSTANBUL, (DHA) RAHMİ M.Koç Müzesi bu hafta sonu çok renkli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Yarım asrı devirmiş, bir döneme damgasını vurmuş ve adeta birer tarihi eser olan her biri klasikleşmiş otomobiller, İstanbul’un tarihi semtlerinden biri olan Hasköy’deki müzede, 29 Mayıs Pazar günü 11.00 – 14.00 saatleri arasında gövde gösterisi yapacaklar.

Türkiye’nin klasik beyaz eşya markası Beko ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleşecek etkinlikte 100 civarında klasik otomobil, Haliç’in kuzeyinde yer alan ve çok önemli bir tarihi dokusu olan Rahmi M.Koç Müzesinde adeta zerafet yarışına girecekler. 1940’lı yıllardan 1970’li yıllara kadar Chevrolet, Ford, Cadillac, Buick, Plymouth, Dodge gibi klasikleşmiş markaların, günümüzde artık çok az rastlanır modelleri, günümüz araçlarından çok farklı estetikleriyle ve renklilikleriyle sergiyi dolaşacak ziyaretçilere görsel bir şölen yaşatacaklar.

Birer tarihi değer olarak gördükleri klasik araçlarını, günümüz koşullarında yaşatıp gelecek nesillerle buluşturma misyonuyla hareket eden İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) Üyeleri, gerçekleşecek etkinlikle İKOD’un kuruluşunun 7.yılını da kutlayacaklar. Beko’nun destekleriyle gerçekleşecek Klasik Oto Show’un ardından İKOD Üyeleri, Atatürk Bölümü, Karayolu Ulaşımı, Demiryolu Ulaşımı, Denizcilik, Havacılık, Yaşayan Geçmiş, Bilimsel Aletler, Makineler, Modeller ve Oyuncaklar bölümlerinden oluşan Rahmi M.Koç Müzesi koleksiyonunu ziyaret edecekler.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!