Tarihi cami etrafında düzenlemeler başladı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi cami etrafında düzenlemeler başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 14:36

Tarihi cami etrafında düzenlemeler başladı

Haberin Devamı

YOZGAT,(DHA) YOZGAT Belediyesi tarafından tarihi Çapanoğlu Büyük Camii etrafında gerçekleştirilecek olan Odun Pazarı Meydanı ve Otopark Projesi kapsamında mülkiyeti belediyeye ait olan binaların yıkımına başlandı.

Proje üzerinde yaklaşık 2 yıldır çalıştıklarını belirten Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, gerçekleştirilen yıkım çalışmalarını yerinde izledi. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Arslan, “Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığımız bir proje. Bu proje Çapanoğlu Büyük Camiinin batı ve güney çevresini kapsıyor. Şu anda orası gelişi güzel dükkan ve iş yerlerinin bulunduğu kötü bir görünüme sahip. Yozgat’ın tarihi Büyük Camiine yakışmayan bir durumda. Bu kadar geniş bir alan olmasına rağmen kısıtlı bir kullanım alanı var. Bu proje kapsamında 250 araçlık bir yer altı otoparkı olacak. Bir kültür merkezi ve 30 civarında da Büyük Caminin tarihi dokusuna uyumlu dükkanlar olacak” dedi.

Proje sonrasında tarihi cami etrafının güzel bir görünüme kavuşacağını ifade eden Başkan Arslan, “Bu proje tamamlanınca hem Yozgat’ın otopark ihtiyacına cevap vermiş olacak, hem de Çapanoğlu Büyük Camiinin etrafını tamamen açmış olacağız. Ankara Caddesinden baktığımız zaman tarihi görüntüyü tüm güzelliği ile görmüş olacağız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!