Tarihi binalar otopark olarak kullanılıyor

BAKIMSIZ yıkık dökük ahşap evler, otopark sorunu, kırk yıllık, eski tip sokak lambaları, bozuk yollar ve çevre kirliliği. Fevzipaşa Mahallesi tam anlamıyla kent merkezinde unutulmuş bir görüntü çiziyor.

Mahallede eski tarihi binaların çoğunun otopark olarak kullanıldığını ve mahalleli olarak bu konudan çok rahatsız olduklarını dile getiren muhtar Rukiye Tülün, bazı binaların restore edildiğini, fakat otoparkçıların binaları tekrar yağmalayıp, ateşe verdiklerini öne sürdü. Daracık sokaklarda çevresini bile aydınlatamayan direklerin altında yürümenin zorlaştığını, çöp depolama yeri olarak kullanılan tarihi binaların büyük tehlike yarattığını belirten Tülün, "Bu tarihi binalar şahsa ait olduğu için çağrıda bulunmak gerekiyor. Yıkılacaksa yıkılsın, ya da restore edilsin. Yanıp yanmadığı belli olmayan lambalar da artık değiştirilsin" diye konuştu. Mahalledeki çevre kirliliğine de değinen muhtar Tülün, "Kağıt, pet şişe, kutular, kartonlar mahallemizin her yerinde görüntü kirliliğine sebep oluyor. İlgililerden acil çözüm bekliyoruz" dedi.

Karşıyaka sahilinde işgale son verilsin

KARŞIYAKA iskelesi karşısındaki kaldırımların giderek daraldığına dikkat çeken okuyucumuz Güliz Kaplan, "Bazı işyerleri her geçen gün daha çok yeri işgal ediyor. Şemsiyeler yerleştiriliyor, masa ve sandalyelerle tabelalar sıralanıyor. Oysa eski Belediye Başkanı Şebnem Tabak döneminde sahil yolunun 1706 ve 1688 sokaklar arasındaki bölümünde yaya yolu genişletilmişti. Belediye Başkanı Cevat Durak’tan bu işgale son vermesini bekliyoruz" dedi.

İşçiler Caddesi’nde yol ve kaldırım unutuldu

UĞUR Can adlı okuyucumuz yol ve kaldırım çalışmalarındaki aksamalara dikkat çekerek, "Alsancak’taki İşçiler Caddesi’nde bir süre önce altyapı çalışması yapıldı. Hem yol kenarı, hem de kaldırımın bazı bölümleri kazıldı. Açılan yerler sadece toprakla kapatıldı, asfalt unutuldu. Yaya yolunda da sökülen kilit taşlar bir kenarda yığılı olarak öylece bırakıldı. Belediye görevlileri bir hizmet getirirken, olanları da alıp götürüyor, bozuyor. Yarardan çok zarar veriliyor" dedi.

Otobüs şoförleri kurallara uymuyor

ESHOT ve İZULAŞ’da görev yapan bazı şoförlerin zaman zaman kuruma hiç yakışmayan davranışlar sergilediğini belirten Ahmet Ünsal adlı okuyucumuz, "Bazı şoförler son aylarda otobüsleri tank gibi kullanıyor, diğer sürücüleri zor durumda bırakmak için trafik kurallarını ihlal ediyorlar. Yolculara kaba davranıyor ve azarlıyorlar. Otobüs boş olduğu halde duraklarda durmuyorlar. Direksiyon başında sigara içiyorlar. Tanıdıklarını dolmuş gibi durak harici alıyorlar. Otobüsleri süratli kullanıyorlar ve duraklara yakın ani ferenlerle yolcuları birbirinin üstüne yıkıyorlar. Bunun dışında, ilk ve son duraklarda mola verip otobüsü kilitledikten sonra, çay ve sigara keyiflerini uzatarak vatandaşları yazın güneşte, kışın da yağmur ve soğukta bekletiyorlar. Vatandaş uyardığında da ’Git istediğin yere şikayet et’ şeklinde efeleniyorlar" dedi.

Belediye üç yıldır yolumuzu yapmadı

BUCA-Koop 1416 Sokak sakinlerinden Ali Kale, "Üç yıldır yazın toz ve toprak, kışın da çamur içindeki bir yoldan gidip geliyoruz. Buca Belediyesi’ne sokağımızın düzenlenmesi ve asfaltlanması için para bile verdik. Ancak üç yıldır yolumuzu yaptıramadık. Şimdi de yağışlar başladı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine çamur içinde kalacağız. Belediyeyi aradık ve bize ’Meclisten karar çıksın yapalım’ dediler. Üç yıldır bir karar çıkaramadılar. Sokağımızın biran önce asfaltlanmasını istiyoruz" diye konuştu.
Yazarın Tüm Yazıları