Tarihi bina müzeye dönüştürülecek

Güncelleme Tarihi:

Tarihi bina müzeye dönüştürülecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 10:55

Tarihi bina müzeye dönüştürülecek

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)– YOZGAT’ta 2014 yılında restore ettirilen tarihi Askerlik Şubesi binasının ‘Kent Belleği Müzesi’ olarak düzenlenmesine yönelik çalışmaların sonuna gelindi, hazırlanan projeye son şeklinin verildi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, TBMM Milli Saraylar mimarları tarafından takibi yapılıp, restore ettirilen Askerlik Şubesi binasının belediyeye devir işleminin bir ay önce yapıldığını söyledi. Arslan, devir işlemi yapılmadan bina ile ilgili herhangi bir tasarrufta bulunma şanslarının olmadığının altını çizerek, “Ancak, biz devir işlemleri öncesinde binanın kullanımına yönelik hazırlıkları başlatmıştık. Yozgat’ın belleğinin yer alacağı müze olarak kullanılacak bina yaklaşık bir ay önce TBMM Başkanlığı tarafından belediyemize tahsisi yapıldı. Samsun Kent Belleği Müzesi’ni hazırlayan firma tarafından bizim müzemizle ilgilide proje çalışması yapılıyor ve son aşamaya geldi. Kültür Müdürlüğümüzde, Yozgat’ın bilenleriyle bir toplantı yaparak, müzede nelerin bulunması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunacak. Daha sonra da projenin ihalesi yapılıp, hayata geçirilecek” dedi.

Belediye Başkanı Arslan, müzenin Yozgat’ın hafızası olacağını, müzeyi gezenlerin Yozgat’ı tanıma imkanı bulacağını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI















 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!