Tarihi Bedesten'de uluslararası dama turnuvası

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Bedestende uluslararası dama turnuvası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 16:48

Tarihi Bedesten'de uluslararası dama turnuvası

Haberin Devamı

İZMİR'in Tire ilçesindeki Tarihi Bedesten'de ‘Uluslararası Dama Turnuvası' düzenlendi.

Tire Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası Dama Turnuvası'nda 6 ülkeden toplam 200 yarışmacı ‘Türk Daması' oynayarak yeteneklerini sergiliyor. İran, Kuveyt, Azerbaycan, Lübnan, Katar'dan yarışmacıların geldiği turnuva 22-24 Eylül tarihlerinde devam eden müsabakaların ardından 24 Eylül Pazar günü ödül ve madalya töreni ile sona erecek. Turnuvanın ilk günü açılış törenine katılan ve yarışmacılarla dama müsabakalarına çıkan CHP'li Belediye Başkanı Tayfur Çiçek damadaki ustalığını gösterdi.

Dünyada 80 ülkede ‘Türk Daması' oynandığını belirten Türkiye Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer, Türkiye'nin benzeri uluslararası dama turnuvalarına 5 kez ev sahipliği yaptığını, Tire'de yapılan turnuva ile bu sayının 6'ya çıktığını ifade etti. Yarışmaların tamamlanmasının ardından dereceye giren yarışmacılara; çeşitli hediyeler, madalya, kupa ve toplamda 10 bin TL'yi bulan para ödüllerinin takdim edileceğini anlatan Benzer, "Dünyada 5 çeşit dama var. Uluslararası 10x10 Dama, Brezilya Daması, Rus Daması, Celerıs Daması ve Türk Daması bu türler arasında görülüyor. Ülkemize has bir oyun olan dama dünyanın 80 ülkesinde oynanıyor. Türkiye'de damaya hak ettiği önem verilmiyor ve spor olarak kabul edilip sahip çıkılmıyor. İnsanın zeka gelişimine katkıları ortada olan bu güzel oyunu okullarda öğretmenlerimiz öğrencilere öğretip gelişimini sağlayabilir. Okullarda dama kursları açılmalı. Tüm dünyanın 'Türk Daması' olarak bildiği tanıdığı oyunu çocuklarımız tam anlamıyla bilmiyor" dedi.

Dama Federasyonu Başkanı Benzer, Tire Belediyesi'ne ve Başkan Tayfur Çiçek'e turnuvaya verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Kamuran KIZILBOĞA / TİRE (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!