Tarihe yolculuk gezisine başkan da katıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarihe yolculuk gezisine başkan da katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 17:33

Tarihe yolculuk gezisine başkan da katıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, üç yıldan bu yana sürdürdükleri 'Tarihe Yolculuk Projesi' kapsamında Çanakkale ve Bursa'ya gönderdikleri son kafileye katıldı. Başkan Subaşıoğlu, eşi Hacer Subaşıoğlu'yla birlikte tarihi yerleri gezdi.

Merkezefendi Belediyesi'nin üç yıldan bu yana ilçede yaşayan 50 yaş üzeri vatandaşlar için düzenlediği Tarihe Yolculuk Projesi kapsamında Bursa ve Çanakkale'ye geziler düzenleniyor. Hafta sonu düzenlenen Bursa ve Çanakkale gezisine, Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu da eşi Hacer Subaşıoğlu ile birlikte katıldı. Kafileyle birlikte önce Bursa'ya giden Subaşıoğlu, Ulu Cami, Emir Sultan Türbesi ile Osmanlı Devleti'nin kurucuları Osman Gazi ile Orhan Gazi türbelerini ziyaret etti. Bursa şehir gezisi ile devam eden gezinin ikinci durağında, Çanakkale'ye, Merkezefendi kafilesi ile geçen Başkan Subaşıoğlu, burada da Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Yahya Çavuş ve Şehitler Anıtı, Kanlısırt Tepesi, 57. Alay, Conkbayırı ve Aynalı Çarşı'yı rehber eşliğinde ziyaret etti.

İki günlük gezide oldukça duygulu anlar yaşadıklarını söyleyen Subaşıoğlu, "Özellikle 50 yaş üstündeki büyüklerimiz çok duygulanıyorlar. Açıkçası biz de burada çok fazla duygulandık. Çünkü Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi toprağı sıksan şüheda. Bütün toprak parçalarımızın üzerinde birçok şehidimiz var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Çanakkale'yi geçilmez kılan o ruhu yerinde idrak ediyoruz. Buraya geldikten sonra bu projenin ne kadar doğru bir proje olduğunu daha da iyi anladık. Önümüzdeki dönemde Çanakkale'yi Merkezefendililer'le buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!