Tarihe Saygı Ödülleri'nde ödüllerinde son değerlendirmeler yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarihe Saygı Ödüllerinde ödüllerinde son değerlendirmeler yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 10:56

Tarihe Saygı Ödülleri'nde ödüllerinde son değerlendirmeler yapıldı

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 16. kez düzenlediği 'Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri' için toplanan Seçici Kurul, aday mekanları tek tek dolaşarak son değerlendirmelerini yaptı. Sonuçların, 17 Eylül Pazartesi günü açıklanacağı bildirildi.

Geçmiş uygarlıklara ait mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen 'Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri'nin bu yılki finali için geri sayım başladı. İzmir'in farklı ilçelerinde eserleri inceleyen jüri üyeleri, kazananların 17 Eylül Pazartesi günü ilan edileceğini duyurdu.

Ödül programına bu yıl, tarihi konutunda yaşamayı sürdüren tarihe duyarlı kişileri ve yapıları kapsayan 'Tarihi Yapıda Yaşam', 'Basit Onarım', 'Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım', 'Katkı', 'Emek', 'Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı', 'Geleneksel Zanaatların Yaşatılması' ve 'Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik' kategorilerinde başvurular kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 16. kez düzenlenen yarışmada, ön elemeyi geçen 25 eser ve çalışma, jüri tarafından incelenerek değerlendirmeye alındı.

2 BÖLGE YARIŞTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yasa ile sınırlarının genişlemesinden dolayı, başvuruları daha ayrıntılı değerlendirmek için 3 bölge oluşturdu. Buna göre Konak, Karabağlar, Buca, Gaziemir, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Seferihisar, Urla, Çeşme ve Karaburun 'Merkez'; Kemalpaşa, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire, Selçuk, Torbalı ve Menderes ise 'II. Bölge' olarak belirlendi. Bu sene yarışmaya, 'Merkez' ve '2. Bölge'de yaşayan vatandaşlardan başvuruları kabul edildi. Geçen yılki yarışmaya Merkez ve 1. Bölge'den başvurular alınmıştı.

SEÇİCİ KURUL'DA KİMLER VAR?

Yarışmanın Asil Seçici Kurulu Yüksek Mimar Cengiz Bektaş, ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Restorasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Nimet Özgönül, Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Enlil, Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oya Akın, Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Şahin Tekinalp, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Gül Akalın Orbay ve Serbest Mimar-Restorasyon Uzmanı Nevin Nazan Yücel'den oluştu. Yarışmanın Yedek Seçici Kurulu'nda ise İYTE Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tonguç Akış,  İYTE Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Işın Can, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Selda Alp ve Celal Bayer Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Gözde Şakar yer aldı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!