Tarihe işkence

Güncelleme Tarihi:

Tarihe işkence
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2017 15:21

Madde bağımlıları, Ulus’taki antik Roma Tiyatrosu’nda bali çekip ateş yakıyor. Tarihi Ankara Kalesi’nde ise iki aylık çalışmanın ardından temizlenen surları vandallar yine sprey boyalarla boyuyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın daha önce “Roma Tiyatrosu’na mülteci çadırı”, “Evsizlerin antik yaşamı” haberleriyle gündeme getirdiği Ulus’taki antik Roma Tiyatrosu’nda bu kez de madde bağımlıları sahneye çıktı.

BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ

M.S. 1. ile 2. yüzyıl arasında yapıldığı tahmin edilen Roma dönemi Antik Tiyatrosu, 2009 yılında Anadolu Medeniyetleri Müzesi arkeologları tarafından yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarıldı. Tiyatroyu turizme kazandırmak amacıyla kalıntılar üzerine ve çevresine sonradan inşa edilen çeşitli yapılar yıkılırken, devam eden süreçte Antik Tiyatro kaderine terk edildi. Önce Suriyeli mültecilere ve çadırlarına, daha sonra da evsizlere yuva olan tarihi tiyatro, bu kez de tinerci ve balicilere ev sahipliği yapıyor. Gündüz saatlerinde bile tiyatroya gelen bağımlılar, uyuşturucu madde kullanıp ateş yakıyor. Atılan alkol şişeleri ile çöplüğe dönen tiyatronun, ateş yakılması nedeniyle taşlarının da büyük çapta zarar gördüğü dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Tarihe işkence

TEMİZLİK BİR HAFTA DAYANDI

Ankara Kalesi’nde ise yüz kızartan manzaralar devam ediyor. Vandalların sprey boyalarla katlettiği ve Hürriyet Ankara’nın ısrarlı haberlerinin ardından temizlenen kale surları yine hedef oldu.
Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın tarihi dokunun zarar görmemesi amacıyla buhar makinesi, saf aseton ve boya sökücü özel sıvı kullanarak iki ayda temizlediği Ankara Kalesi, daha bir hafta geçmeden yine sprey boyalarla boyandı. İsminin baş harflerini kalp içine alan bazı vandalların yanı sıra surlara yine ateş yakılarak zarar verilmesi de göze çarptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!