Tarihe gizemli yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Tarihe gizemli yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 01:11

İnsanın tarih içinde doğa, kutsallık ve sanatla ilişkisi üzerine araştırmalarını sürdüren ressam Serap Başol, son sergisini Nişantaşı ART 212 Sanat Galerisinde açtı.

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi’nin Strasburg’daki sanat galerisi dâhil bu güne kadar 18 sergiye katılan sanatçı, 15 Şubat tarihine kadar sürecek son sergisinde 37 eserine yer veriyor.

Serap Başol sergisiyle ilgili şöyle konuştu: “Yeryüzünde en eski çağlardan beri yaşayanların prehistorik kaya çizimlerini kendi yorumlarımla renklendirdim. Sergiyi izleyenleri Orta Asya içlerinden başlayan gizemli bir yolculuğa çıkaracağım. Tibet, Mısır, Anadolu üzerinden Avrupa’ya uzanan bu yolculukta bize çizimler, boyalı resimler, simge ve semboller eşlik ediyor. Sanatın ilk-el yaratımlarına doğru gidiş, içimizde insan ruhunun sırlarına merak uyandırıyor.”

İzleyenlerin “Güneş Kafalar”, “Işıldayan Kişi”, “Şaman Kozmolojisi”, “Arkaik Efsane”, “Neşeli Törenler” isimli eserler ve hikâyeleri eşliğinde hafızaların dehlizlerinde gezdireceğinin söyleyen Başol, “Çünkü bugün törensel nitelik taşıyan Arkaik dönem çizim ve resimlerin topluluk üyeleri tarafından hep “birlikte” yapıldıkları keşfedilmiş durumda. Ayrıca da geçmişteki yaratım sürecini örnek alan sergi boyunca izleyiciler de sanatın birleştirici duygularını tatmak ve kendi izlerini bırakmak üzere interaktif bir ortamda galeriye kurulan dev tuval de birlikte resim çalışabilecekler” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!