Tarihçi Talha Uğurluel Gümüşhane’de

Güncelleme Tarihi:

Tarihçi Talha Uğurluel Gümüşhane’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 00:21

KREDİ YURTLAR KURUMU’NUN ‘ÇINARALTI GENÇLİK SÖYLEŞİLERİ’ PROJESİ KAPSAMINDA GÜMÜŞHANE’DE ‘TALHA UĞURLUEL İLE BENİM TARİHİM’ KONULU SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kredi Yurtlar Kurumu’nun ‘Çınaraltı Gençlik Söyleşileri’ projesi kapsamında Gümüşhane’de ‘Talha Uğurluel İle Benim Tarihim’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı salonda gerçekleştirilen etkinliğe Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Vali Yardımcısı Şenol Özkan, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Yurt Kur Gümüşhane İl Müdürü Mücahit Atalay ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Öğrencilerin salonda bulunan tüm merdiven boşluklarını bile hınca hınç doldurduğu programda araştırmacı-yazar Talha Uğurluel, “Topkapı Sarayı Hırka-i Saadet Dairesi ve Mukaddes Emanetler” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Akıcı bir üslupla yaklaşık 1,5 boyunca söyleşisini gerçekleştiren Uğurluel, zaman zaman salonda bulunan öğrencilere takılmayı ve dikkatle dinledikleri için onları onura etmeyi de ihmal etmedi.
Yüzlerce kişinin pür dikkat dinlediği Uğurluel, son dönemde Türk dizi sektörü tarafından yapılan bazı dizi filmlere göndermeler de yaparak zaman zaman bu dizi filmlere yönelik sert eleştirilerde bulundu.
Gümüşhane programında bir ilki gerçekleştirerek şiirle programını sonlandıran Uğurluel, Medine müdafii Fahrettin Paşa’nın askerlerinin yazdığı “Peygamberimize Sesleniş, Dua” şiiriyle programını sonlandırdı.
Programın sonunda Vali Yücel Yavuz, Uğurluel’e Gümüşhaneli büyük İslam alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi’nin resmedildiği bir tabloyu hediye etti. Burada yaptığı konuşmada Uğurluel’e teşekkür eden Vali Yavuz, kendisini yeniden Gümüşhane’ye davet etti.
Türk-İslam tarihinin dünyada eşi benzeri olmayan ve her türlü övgüye mazhar bir hazine olduğunu belirten Vali Yavuz, “Talha hocamızın anlattığı belki okyanusta bir damladır” dedi.
Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül ise projeyi niye hayata geçirdiklerini anlattı. KYK olarak 500 bin gence barınma imkanı sağladıklarını, inşaatı devam edenlerle birlikte bu sayının 750 bini bulacağını ve yaptıkları kapasite anlaşmalarıyla bu rakamın 1 milyona yaklaşacağını kaydeden Özgül, KYK’ya müracaat eden herkese yurt imkanı sağlamak için çaba gösterdiklerini söyledi.
Bu bağlamda Gümüşhane’ye yeni bir bin kişilik yurt için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Özgül, “Devlet size bu yatırımı neden yapıyor? Bizim insan kaynağından başka sermayemiz yok. Gençler bizim geleceğimizdir. Onlara ne kadar yatırım yapsak azdır” dedi.
KYK olarak kişisel gelişim programlarına ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Özgül, KYK’nın eski halinden de örnekler vererek son dönem için “KYK’da barınmak bir şanstır” tespitinde bulundu ve öğrencilerden bu tür programlara mutlaka katılmalarını istedi.
Programın sonunda yapılan çekilişle 3 öğrenciye tablet bilgisayar hediye edilirken, tarihçi Uğurluel, salon çıkışında kitaplarını imzaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!