Tarih Turizm Yolu Projesi’nin sözleşmesi imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Tarih Turizm Yolu Projesi’nin sözleşmesi imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 12:12

Tarih Turizm Yolu Projesi’nin sözleşmesi imzalandı

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE (DHA) - Gümüşhane Belediyesince Bağlarbaşı Mahallesi'nde yapılacak olan "Tarih Turizm Yolu” projesinin sözleşmesi imzalandı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) Tarihi Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi Programı kapsamında Gümüşhane Belediyesi tarafından hazırlanan ve onaylanan, “Tarih Turizm Yolu” projesinin sözleşmesi, DOKA adına İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Hacı Salih Şahin ve Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Kubilay Bozalan tarafından imzalandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Bozalan, proje ile Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki çevre yolunun yeniden düzenleneceğini belirterek şunları söyledi:

“Gümüşhane Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan, Trabzon - Erzurum transit yolu olarak da uzun süre hizmet veren eski yolun yeniden düzenlenmesini, yürüyüş ve bisiklet yolu rekreasyon alanı olarak turizme kazandırılmasını hedefledik. Halen Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri ve bölge halkı tarafından yürüyüş yolu olarak kullanılan bu yol dokusu korunarak yeniden düzenlenecek. Yol boyunca 1 metrelik bisiklet yolu ve 2 metre kaldırım genişletilmesi yapılacak, araç yolu kesme taş ile kaplanacak. 1650 metrelik yolda tarihi dokuya uygun aydınlatma direkleri kullanılacak ve seyir terasları yer alacak.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!