Tarih tekerrür etti

Güncelleme Tarihi:

Tarih tekerrür etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 00:00

Türkiye'nin iki ünlü anchorman'i ve ünlülerden Fenerbahçe-Galatasaray değerlendirmesi...

F.Bahçeli UĞUR DÜNDAR

Haberin Devamı

Tarih tekerrür etti

F.BAHÇE-G.Saray derbisinde, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda tarih bir kez daha tekerrür etti. Ve F.Bahçe, net bir skorla ezeli rakibini yenmeyi başardı. Eğer kaçırılan pozisyonların yarısı gol olsa, tarihi fark yaratılabilirdi. Futbolcular, genelde derbiye yaraşır bir dostluk içinde oynadılar. Orta hakem Bünyamin Gezer de bana göre çok başarılıydı. Oyunu F.Bahçe ile birlikte dostluk da kazandı. Alex, çıkana kadar çok başarılıydı. Gökhan, Cristian, Bilica ve Emre en çalışkan isimlerdi. Ayrıca takım olarak da F.Bahçe çok üstündü. G.Saray’ın en başarılı oyuncusu ise Mustafa Sarp’tı.

G.Saraylı MEHMET ALi BiRAND

Verdiğimiz paralar haram olsun

GALATASARAY dün oynadığı oyunla milyonlarca taraftarını öylesine büyük bir hayal kırıklığına uğrattı ki, bundan sonra istediği maçı kazansın yine de affedilmeyecek. Başından itibaren Fenerbahçe daha fazla istediği maça daha fazla asıldı, daha iyi futbol oynadı ve haklı olarak kazandı. Adnan Polat’tan başlayarak Rijkaard’ına ve bütün futbolcularına, bütün Galatasaraylılar ateş püskürüyoruz. 9 yıldan beri sevinemediğimiz Kadıköy’de bu defa maça asılmalarını ve galip gelmelerini bekliyorduk.
Yazıklar olsun onlara. Aldıkları para ve bizim onlara verdiğimiz destek de haram olsun.

Haberin Devamı

ÜNLÜLERDEN FENERBAHÇE-GALATASARAY YORUMLARI

SELÇUK YÖNTEM:

Hırs kavramı Türk futbol maçlarında önemli bir kavram. Bu hırs kavramını Fenerbahçe çok iyi değerlendirdi. Sahaya kazanmak için çıktıkları çok belliydi. Galatasaray’ı çok dağınık buldum. Fenerbahçe ise inanmıştı. Ve Galatasaray’ın çaresizliğini çok iyi değerlendirdi. Fenerbahçe’nin kondisyonu da çok olumluydu. Bu hırsla birleşince çok kollektif bir futbol ortaya çıktı. Sarı lacivertli takım gerçekten de maçı hakkıyla kazandı. Futbol ürkekliği affetmiyor. Galatasaray ürkekti.

SELAHATTİN DUMAN:

Benim için maç, kadrolar açıklandığında kafadan bitti. Elano’yu kadroda görünce benim için maç koptu. İki takımın futbolları arasında fark yoktu. Ancak sahada zeka farkı vardı. Algılama sorunu vardı. Bir tarafta Alex var. Diğer tarafta Galatasaray orta sahası var. Galatasaray kaptanı maçtan evvel bir Brezilyalı’yla (Cristian) tartışıyor. Takımın ve kendisinin kimyasını bozuyor. Brezilyalı Cristian’a “Adam ol” diyor. Adamın bunu anlamasını bekliyor. Arda çıktı kaptanlığı Ayhan aldı. Sanki ileriye top atmamaya yemin etmiş gibiydi. Bunlar kesinlikle kafada biten işler. Galatasaray’ın çok iyi bir forvet hattı var. Buna rağmen tartışılır bir kalecisi ve berbat bir orta sahası var. Bu ligi Fenerbahçe götürür. Galatasaray Beşiktaş’la çekişir. Bir haftada kimse Rijkaard’ı, uyarmamış. O da oyuncularını akıllı sanıyor. Elano’nun bu takımda  oynamasını tartışırım. Galatasaray kazıklanmış.

KAYAHAN:

Haberin Devamı

Bu Fenerbahçe’nin alması gereken bir maçtı. Keita atılmasaydı belki Galatasaray daha iyi bir maç çıkarabilirdi. Maalesef atıldı ve maç orada bitti. Galatasaray’la Fenerbahçe arasında 5 puan fark oluştu. Bu da pek hoş olmadı. Beni üzen de benim, “Mor menekşe” adlı şarkımın Fenerbahçe tribünleri tarafından kullanılmasıydı. Fanatik bir Galatasaraylı değilim fakat tabii ki üzüldüm. Ama Fenerbahçe daha iyi oynadı ben de bu nedenle onları kutluyorum. Biz bir takım gibi olamadık. Sonuç olarak da mağlubiyet geldi.

İBRAHİM KUTLUAY
Fener istedi

F.BAHÇE daha çok galibiyeti arzulayan, isteyen, gol pozisyonuna giren taraftı. Önemli bir derbiyi kazandılar. Ama devamı da önemli.

Haberin Devamı

ZİYNET SALİ
Şampiyon oluruz

MÜTHİŞ bir maçtı. Bir Fenerbahçeli olarak çok sevindim. Çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Eğer Avrupa’da da böyle oynarsak, orada bile şampiyon oluruz.

KADİR İNANIR
3-1’i bildim

BU yıl Fenerli futbolcuların çok kararlı olduklarını bu maçta bir kez daha gördüm. Maçtan önce bir internet sitesine sonucun 3-1 olacağını söylemiştim. Dediğim çıktı.

ACUN ILICALI
Arda’yı almazdım

GALATASARAY maça 1-0 değil 2-0 yenik başlıyor. Çünkü stresli başlıyor. Ben olsaydım, Arda’yı kesinlikle çıkarmazdım.  ünkü hırs yapıp, Fenerbahçe’nin başına bela olabilirdi.

YAVUZ BiNGÖL
Telefonum kapalı

G.SARAYLILAR sahada boşa koşturdu. Bir penaltımız da verilmedi. Şimdi Fenerli arkadaşların şakalarını duymamak için telefonumu kapatacağım.

Haberin Devamı

GÜLBEN ERGEN
Saygı önemli

BU maç izlemesi en keyifli maçtır. F.Bahçe iyi oynadı ve kazandı. Ama taraflar saygıyı kaybetmeseydi, sonuç elbette daha sevindirici olurdu.

26 SPOR YAZARI 26 FUTBOLCUYU DEĞERLENDİRDİ

VOLKAN
(Bağış Ertem - RADİKAL)

Hiç başrole çıkmadı. 56. dakikadaki gole kadar. Bu sezon Fenerbahçe’nin kornerden yediği ilk golde payı vardı. Sakinliği ise artısıydı.

GÖKHAN
(Onur Belge - BUGÜN)

Her zamanki gibi akıllı, ne yaptığını bilen yapıdaydı. Arda gibi bir isim karşısında hünerini gösterdi. 3 puanda büyük rolü vardı.

LUGANO
(Tayfun Bayındır - VATAN)

Sahadaki en iyi üç oyuncudan biriydi. En sakin ama verimli derbisini oynadı. G.Saray’ın golcülerini hiç kaçırmadı.

Haberin Devamı

BİLİCA
(Yalçın Türk - FANATİK)

Hırslı, istekli zaman zaman da riskli oynadı. Arkadaşlarına çok güvendiği için gol için ileri çıktı. Bu tarzı bir gün başına iş açacak.

R.CARLOS
(Yusuf Kobal - MİLLİYET)

Keita karşısında deneyimini kullandı, tecrübeli oyuncuyu pes ettirdi. Sert oynayıp, kademede kalmayı tercih etti. Alanını hiç boşaltmadı.

MEHMET TOPUZ
(Emre Bol - FOTOMAÇ)

Vasat bir oyun sergiledi. Daha çok defansif bir yapı içindeydi. Hücumda hiç görünmedi. Sarı lacivertlilerin farkı açmasını engelledi.

CRİSTİAN
(Eyüp Karadayı - F.BAHÇE GAZETESİ)

Ayakta kalan ne yaptığını bilen ender futbolculardan biriydi. Topu oyuna sokmayı ve Elano’yu kontrol etmeyi başardı.

EMRE
(Gürcan Bilgiç - SABAH)

Takım liderliğini dört dörtlük yerine getirdi. Gergin ortamın az hatalı, çok keyifli oyuncusuydu. En iyilerdendi.

VEDERSON
(Haşim Şahin - FOTOMAÇ)

İlk yarıda mükemmel oynadı. Alex’in attığı golde yaptığı orta ile alkışlandı. Carlos ile sol kanadı iyi paylaştı.

ALEX
(Sadi Kemal Yaşar - HÜRRİYET)

Yine kahraman oldu. “Büyük maçlarda ve Avrupa’da oynayamıyor” yorumunu yapanlara en güzel cevabı verdi.

KAZIM
(Metin Tükenmez - CUMHURİYET)

Forvet hattının her metrekaresini dolaşarak daha çok Alex’e gol yollarını açmaya çalıştı. Beklenenden daha iyi bir oyun oynadı.

GÜİZA
(Cengiz Tokgöz - FOTOMAÇ)

Attığı gol ile görevini yaptı ama Daum’un tercihinin ne kadar doğru olduğu iyi irdelenmeli. Semih oyuna girmeliydi. Zarlar düşeş geldi.

DOS SANTOS
(Serdal Kalaycı - A.A.)

Oyuna geç girdi ama Galatasaray defansına sıkıntılı anlar yaşattı. Kıvrak çalımları ile seyirciye lezzet verdi.

LEO FRANCO
(Turgay Şeren - AKŞAM)

Arkadaşlarının tutuk futboluna ayak uydurdu. Güven vermedi. Kritik hatalar yaparak yenen gollerde pay sahibi oldu.

SABRİ
(Ali Naci Küçük - HÜRRİYET)

Derbinin stresini kaldırmadı. İlk yarı sahada yoktu. İkinci yarıda biraz kendine gelir gibi oldu ama daha önceki performansının altındaydı.

GÖKHAN ZAN
(Gökmen Özdemir - VATAN)

Çok iyi tanımasına rağmen Kazım’a üstünlük kuramadı. Takımla beraber onun da sinirleri bozuldu. Gününde değil, çok kötüydü.

SERVET
(Hasan Sarıçiçek - TÜRKİYE)

Kazım karşısında silindi. O bildiğimiz Rambo yapılı Servet’ten eser yoktu. Gecenin en kötü adamlarından biri ve yenilginin
kahramanıydı.

HAKAN BALTA
(Hakan Ünsal - STAR)

Fenerbahçe onun kanadını daha çok kullandı. İkinci yarıda kendini toparladı. Kewell girdikten sonra daha rahat çıkmaya başladı.

MUSTAFA SARP
(Tunç Kayacı - FANATİK)

Galatasaray’da ayakta kalmaya çalışanlardan biriydi. Alex markajında hocasının verdiği görevi yerine getiremedi.

AYHAN
(Tahir Kum - HABERTÜRK)

Sakatlığı Ayhan’ı, Ayhan yapan özellikleri alıp götürmüş. O hırçın, agresif Ayhan gitmiş yerine uysal bir çocuk kalmış. Tek kelimeyle döküldü.

KEİTA
(Kadir Çetinçalı - VATAN)

Takımının etkili isimlerindendi. Ancak gerginliğe dayanamayarak Roberto Carlos’un faulüne yumrukla karşılık vermesi ona yakışmadı.

ELANO
(Uğur Meleke - MİLLİYET)

Brezilyalı çabalama konusunda yetersizdi. Kazım’ın Alex’e yaptığı katkıyı, Nonda Elano’ya yapamayınca mücadelede kayboldu gitti.

ARDA
(Gökmen Özdenak - TELEGOL)

Abartılı övgüleri kaldıramadı. Böylesine bir maçta sorumluluk alamadı. O kadar kötü oynadı ki, Rijkaard bile ona dayanamadı.

NONDA
(Murat Bereket - FOTOGOL)

Oyuna erken girdi ama varlık gösteremedi. Ne pozisyona girebildi, ne de takımına katkı sağlayabildi. Baros’u mumla arattı.

KEWELL
(Raşit Altun - FANATİK)

Böylesine maçları çok oynamış Kewell’ın, Arda ve Keita’nın yerine daha önceden oyuna girmesi gerekirdi. Maça ısınamadı.

AYDIN
(Ercan Yıldız - TÜRKİYE)

Galatasaray adına maçtaki en net pozisyonu harcayarak belki de derbinin kaderini etkileyen isim oldu. Golü atsa kahraman
olacaktı.
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!