Tarifi zor bir sinema deneyimi

Yılın en iyileri listelerinin gözdesi “Kutsal Motorlar” şüphesiz bu haftanın da en iyisi. Önceki filmleri sevenler için “Red”, “Şirinler” ve “Dabbe” devam filmleriyle sinemalarda. Bağımsız film takipçilerine “Zaman Yolcuları”, aksiyon arayanlara da “Zorlu İkili” haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Kutsal Motorlar
Holy Motors
Yönetmen: Léos Carax
2013/Fransa/115’

Sinema tarihinin en etkileyici aşk filmlerinden “Les Amants du Pont-Neuf/Köprü Üstü Aşıkları”nın yaratıcısı Léos Carax’ın 13 yıl aradan sonra ilk defa kamera arkasına geçtiği “Kutsal Motorlar” kült oyuncusu Denis Lavant’ın yanı sıra Kylie Minogue ve Eva Mendes’i bir araya getiriyor. Film bir gün içinde Paris’te dokuz ayrı karaktere bürünen bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Her bir öyküde katmanları artan ve büyüsü genişleyen filmi izledikten sonra konusunu tarif edemeyeceksiniz belki ama içinizde aynı derecede tarifsiz bir duygu kalacak. “Kutsal Motorlar” geçen yıl eleştirmenlerin gözdesi olmuştu, “yılın en iyileri” listesinde çoğunlukla birinci sırada yerini almıştı, sakın kaçırmayın!

Haberin Devamı

Şirinler’e devam

Şirinler 2
The Smurfs 2
Yönetmen: Raja Gosnell
2013/ABD/105’

Çizgi dizinin ruhunu yakalamaktan uzak canlandırmasına rağmen gişede büyük bir hasılat yakalayan “Şirinler”in devam filmi çok gecikmeden geldi. Yönetmen ve başrol oyuncu kadrosunda değişiklik yok. Devam filminde Gargamel bir çift Şirinler benzeri haylaz karakterler yaratıyor ve onlara da Haylazlar ismini vererek, sayelerinde çok güçlü ve büyülü Şirin özünü elde edebilmeyi umuyor.

Zaman yolculuğu yapacak eş aranıyor

Zaman Yolcuları
Safety Not Guaranteed
Yönetmen: Colin Trevorrow
2012/ABD/86’

Bağımsız Film Ödülleri ve Sundance gibi iki güçlü bağımsız kaleden senaryo dalında ödül alan ve geçtiğimiz yılın sürpriz yapımlarından “Zaman Yolculuğu”nda olaylar, Seattle’da çıkan aylık bir derginin 3 çalışanının gazetede gördükleri sıra dışı bir ilanın peşine düşmesiyle başlıyor. “Zaman yolculuğu yapacak eş aranıyor” başlıklı bu ilana şüpheyle yaklaşan bu üçlü, bu çılgın ilandan iyi bir haber çıkacağına inanarak ilan sahibi Kenneth’in peşini düşüyor. Bağımsız film takipçilerinin yakından tanıdığı Aubrey Plaza ve Mark Duplass’ı bir araya getiren bu eğlenceli film farklı tatlar arayanlar için birebir.

Dabbe bitmiyor

Dabbe: Cin Çarpması
Yönetmen: Hasan Karacadağ
2013/Türkiye

Haberin Devamı

Hasan Karacadağ’ın bir ömür boyu sürecek görünen yerli korku serisi Dabbe’de üçüncü filmdeyiz. 1986 yılında Muğla’da cinleri kullanarak define bulmuş bir köyün üzerindeki laneti gerçek belgeleriyle aktardığını iddia eden film, türün iflah olmaz takipçilerinin ilgisini çekebilir.

Çılgın casuslar yeniden aramızda

Red 2
Yönetmen: Dean Parisot
2013/ABD-Fransa-Kanada/116’

İlkini 2010’da izlediğimiz ve etkileyici kadrosuyla dikkat çeken casusluk komedisi “Red” gerek seyirciden gerekse eleştirmenlerden geçer not almayı başarmıştı. Bu ilgi karşısında yeniden bir araya gelen ekip Avrupa’daki düşman avını sürdürüyor. Eski CIA ajanı Frank Moses emekli olmuştur ve son görevde birlikte çalıştığı arkadaşı Marvin Boggs iddialara göre bu esnada hayatını kaybetmiştir. Bu söylentiler esnasında Frank, kendisinden bir konu hakkında bilgi almaya gelen FBI ajanlarıyla karşılaşır. FBI, yirmi beş yıl önce kullanılan ve o andan itibaren ortadan kaybolan bir nükleer silahla ilgili bilgi toplamaya çalışmaktadır. Nightshade isimli bu görevi araştırmaya ikna olan deneyimli ajanlar, tehlikeli teröristler ve özen ajanlarla mücadele edecekleri bir dünya turuna çıkarlar. Bruce Willis, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Helen Mirren ve Brian Cox kadrodaki yerini koruyor. Bu bölümün yeni isimleri ise Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones ve David Thewlis.

Haberin Devamı

Zoraki ortaklık

Zorlu İkili
2 Guns
Yönetmen: Baltasar Kormákur
2013/ABD/109’

101 Reykjavík’ten beri takip ettiğimiz İzlandalı yönetmen Baltasar Kormákur’un Hollywood yolculuğu devam ediyor. Yönetmen bir önceki filmi “Contraband/Son Vurgun”da olduğu gibi Mark Wahlberg’le çalışmış. Film, beraber çalışmaya zorlanan ama birbiriyle rakip iki bürodan iki ajanın başından geçen hareketli olayları anlatıyor. 12 aydır birbirine güvenmeden birlikte çalışan bu iki ajan, görevlendirildikleri her işte başarılı olur ve tüm suçluları yakalarlar. Fakat son görevlerinde para çalmakla suçlanınca adlarını temize çıkarmak için birbirlerine güvenmeyi öğreneceklerdir. Wahlberg’e Denzel Washington’ın eşlik ettiği “Zorlu İkili”, ortalama bir suç filmi olmaktan öteye geçemiyor.

Yazarın Tüm Yazıları