Tarantino bu kez Vahşi Batı’da kan döküyor

Haftanın filmi Tarantino’dan geliyor. “Zincirsiz”de spaghetti-western’i odağına alan Tarantino, Vahşi Batı’da bolca kan döküyor. Sermiyan Midyat’ın Demet Akbağ’lı komedisi “Hükümet Kadın”, aksiyondan başka bir şeyi olmayan “Hansel Ve Gretel: Cadı Avcıları” ve 11 yönetmenli komik olmayan komedi filmi “Çatlak Film” haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Zincirsiz
Django Unchained
Yönetmen: Quentin Tarantino
2012/ABD/165’

Tarantino spaghetti-western’le geri dönüyor ve filmlerinden aşina olduğumuz bolca kanı bu kez vahşi batıda döküyor. Amerikan İç Savaşı’nın iki yıl öncesinde Güney’de geçen film, köle Django’yla Almanya doğumlu ödül avcısı Dr. King Schultz’un bir araya gelişinden yola çıkıyor. Schultz katil Brittle kardeşlerin izindedir ve sadece Django onu ödüle götürebilir. Aykırı bir adam olan Schultz, Django’ya Brittle kardeşlerin, ölü ya da diri, yakalanması durumunda onu özgür bırakma sözü verir. Başarı Schultz’u Django’yu serbest bırakmaya yöneltse de, iki adam yollarını ayırmamayı seçerler. Bunun yerine, Schultz Güney’in en aranan suçlularını Django’yla omuz omuza aramaya başlar. Hayati öneme sahip avlanma becerilerini geliştiren Django tek bir hedefe kilitlenmiştir: Uzun zaman önce köle ticareti yüzünden kaybettiği eşi Broomhilda’yı bulmak ve kurtarmak. Django’yu Jamie Foxx’un canlandırdığı “Zincirsiz”de Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson ve Christoph Waltz gibi isimler oynuyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk belediye başkanı sinemada

Hükümet Kadın
Yönetmen: Sermiyan Midyat
2013/Türkiye

8 çocuklu Midyatlı sıradan bir kadın olan Xate’nin komşularından tek farkı, kocasının Midyat Belediye Başkanı olmasıydı. Bir gün, başına gelenler onun da Midyatlılar’ın da hayatını değiştirdi! Okuma yazması olmayan Xate Midyat Belediye Başkanı oldu! Mutfak işlerine girişir gibi giriştiği devlet işlerinde çocuklarının kendi aralarındaki çocukça rekabeti Midyat halkına kahkahalar attıran maceralara neden oldu. Ama hiçbir şey Xate’yi yolundan döndürmedi. Sermiyan Midyat’ın Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı olan babaannesinden yola çıkarak kaleme aldığı ve yönettiği filmde Xate’yi Demet Akbağ oynuyor.

Hansel ve Gretel büyürse

Hansel ve Gretel: Cadı Avcıları
Hansel and Gretel Witch Hunters
Yönetmen: Tommy Wirkola
2012/Almanya-ABD/88’

Hollywood’un senaryo sıkıntısıyla yarattığı fikirlerden biri: Hansel ve Gretel masalının kahramanları büyüyor ve cadılara karşı savaş başlatıyor. Senaryoda elle tutulu bir şey olmadığı için bolca aksiyona başvuruyor. Başrollerde Jeremy Renner ve Gemma Arterton var.

Haberin Devamı

Komik olmayan 11 film

Çatlak Film
Movie 43
2013/ABD/90’

Kariyerleri pek de parlak olmayan 10 yönetmen ve oyuncu Elizabeth Banks’in çektiği 11 kısa filmlerden oluşan “Çatlak Film”, Kate Winslet, Hugh Jackman, Richard Gere, Emma Stone, Naomi Watts, Greg Kinnear, Uma Thurman, Gerard Butler gibi ünlü isimleri bir araya getiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları