Taraftar Ligi'nin şampiyonu Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Taraftar Liginin şampiyonu Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 12:39

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Fanatik Gazetesi yazarı Eylem Türk'e verdiği röportajda, Passolig ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi. 2015-2016 sezon sonu itibarı ile Passolig Kart sayısının 2 milyon 100 binin üzerine çıktığını söyleyen Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, “En fazla Passolig Kart 408 bin adet ile Fenerbahçe’de bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Eylem Türk'ün, 'Taraftar Ligi'nin şampiyonu Fenerbahçe' başlıklı yazısının bazı bölümleri şöyle:

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, 2015-2016 sezon sonu itibarı ile Passolig Kart sayısının 2 milyon 100 binin üzerine çıktığını söyledi.

Türkiye’nin 81 ilinde Passolig kart satışının gerçekleştiğini belirten Kazancı, “Ayrıca yurt dışında da 165 ülkede toplam 49 bin 190 adet kart satıldı ” diye konuştu. En fazla Passolig Kartı’nın 408 bin adetle Fenerbahçe ’de bulunduğunu kaydeden Kazancı, “Fenerbahçe’yi 382 bin kart ile Galatasaray ve 343 bin kart ile Beşiktaş takip ediyor. Bu sezon Avrupa Ligi’ne katılacak olan Konyaspor ise 106 bin kart ile Anadolu takımları arasında 100 bin barajını geçen tek takım oldu” dedi.

PTT 1. LİG'E İLGİ SÜREKLİ ARTIYOR
PTT 1.Lig’de de Passolig Kart’a ilginin hızla arttığını açıklayan Kazancı, şöyle devam etti: “Bilet satış adetleri ve seyirci sayılarındaki artış bunun en önemli göstergesi. Bilet satış adetlerinde yüzde 40.5 oranında seyirci sayılarında ise yüzde 32.5 oranında bir artış yaşandı. Bir önceki sezon 500 bin olan seyirci sayısı, 2015-2016 futbol sezonunda 661 bine yükseldi. Son iki sezondur PTT 1.Lig ’de yer alan Adana Demirspor, Samsunspor gibi kulüplerin Passolig Kart sayılarındaki artış ve seyirci ortalamaları da bunu gösteriyor.”

Haberin Devamı

YENİDEN BİLET SATMA HAKKI
Teknolojinin imkânlarıyla futbol taraftarı ve futbol seyircisini buluşturan e-bilet sistemiyle geçtiğimiz yıllardaki uzun gişe kuyruklarının sona erdiğini ifade eden Kazancı, “Tüm taraftarlar eşit imkânlarla, zaman tasarrufunda bulunarak, destekledikleri takımların maç biletlerini satın alabiliyor. Sistem, bilet satışında fırsat eşitliği, zaman kazanımı ve kolay erişebilirlik gibi avantajlar sunuyor” dedi. Kazancı, “Bu sezon devreye girecek Passolig Mobil Uygulaması (PassoApp) ve taraftarların biletlerini kulüplere devretmesiyle gerçekleştirilecek ‘yeniden bilet satma hakkı’ hem taraftarlara hem de kulüplere kolaylık ve gelir olarak yansıyacak yeni gelişmeler olacak ” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!