Tarafsızlığı kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Tarafsızlığı kaybetti
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 00:56

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Davos’taki Gazze oturumunda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile girdiği sert tartışmada kullandığı üslup farklı şekillerde yorumlandı.

DAVOS'TA OLAYLI PANELDEN ÇARPICI KARELER

ERDOĞAN PANELİ BÖYLE TERK ETTİ VİDEO

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal:
GeliÅŸmeleri izliyorum Åžu anda deÄŸerlendirmem yok.

AKP Grup BaÅŸkanvekili Mustafa ElitaÅŸ:
Başbakan tepkisinde haklıdır. Orada, savaş suçu da işleyerek, hiç kullanılmaması gereken silahları da kullanarak bir savaşı yürüten bir ülkenin Cumhurbaşkanına gösterilen tepkinin haklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü, bugüne kadar ne Türk, ne de Araplar başta olmak üzere İslam dünyasından bu konuda kimsenin tepki göstermemesi birilerinin oralarda at koşturmasına sebep olmuştur."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen: Önemli olan Filistin’in ızdırabını dile getirmektir. Ama siz bunun ötesinde esas itibariyle Hamas’ı savunuyorsunuz. Siz biliyor musunuz Hamas AB’nin terörist örgütler listesinde PKK ile aynı sayfada yer alıyor. Medeni dünya için bugün Erdoğan bitmiştir.

Emekli Büyükelçi İnal Batu: Gözle görülür bir gelecekte hem Hamas ve El Fetih arasında hem de Suriye ile İsrail arasında tarafsız, güvenilir bir ülke olma konumunu kaybetmiştir. Türkiye’nin gözle görülür bir gelecekte bölgede tüm güçlerin itibar gösterdiği bir ülke konumu kalmamıştır.



ÂÂ

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!