Tapusu olmayana arsa alma imkanı

Güncelleme Tarihi:

Tapusu olmayana arsa alma imkanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2017 14:25

Mamak Belediyesi, gecekonduda oturup tapu ve tapu tahsis belgesi olmayan, belli kritere sahip vatandaşları arsa sahibi yapacak. TEB Bankası ile protokol imzalayan belediye, ihtiyaç duyana da kredi imkanı sağlayacak.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi, uzun yıllar gecekonduda oturan ancak tapusu veya tapu tahsis belgesi bulunmayan vatandaşların arsa sahibi olmaları için önemli bir adım attı. 100-150 metrekare arasındaki arsaları belli kriterlere göre vatandaşlara satacak olan belediye, imkanı olmayan vatandaşların uygun kredi alabilmesi için TEB Bankası ile de protokol imzaladı. Protokolü TEB Bankası Bölge Direktörü Süleyman Kahraman ile birlikte imzalayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “272 kişiye tapularını bu şekilde verdik. 4 bölgede bin civarında arsa alabilecek vatandaşımız var. Yararlanmak isteyenler de krediden yararlanabilecek” dedi. Mamak’taki sistemin gecekondu sorunu olan diğer belediyelere de örnek olacağına vurgu yapan Başkan Akgül şöyle konuştu:

DÖRT MAHALLEYİ KAPSIYOR

Haberin Devamı

“Akşemsettin, Yeşil Bayır, Başak ve Şahap Gürler mahallelerimizde sürecimiz devam ediyor. Buralarda gerek Maliye’den alıp, gerekse belediyemize ait olan 100-150 metrekarelik arsaları uygun bir bedelle vereceğiz. Vatandaşlarımızın bütçelerine uygun, makul rakamlar belirleyerek belediye meclisimizden aldığımız kararla bu arsaları veriyoruz. Vatandaşlarımızın bir kısmı bu ücretleri kendi birikimleriyle ödeyebileceği gibi böyle bir birikimi olmayanlar için TEB 120 aya kadar uygun vadeler sunacak. Bunun vatandaşa bir avantajı da bizim peşin ödemelerdeki indirimimizden yararlanması olacak. 272 kişiye tapularını bu şekilde verdik. 4 bölgede bin civarında arsa alabilecek vatandaşımız var. Yararlanmak isteyenler de krediden yararlanabilecek.”

ÜÇ KRİTERE GÖRE SATIŞ YAPILACAK

En Uygun teklifi TEB verdiği için birlikte işbirliği yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mesut Akgül, arsa satışından yararlanabilmek için gerekli şartları ise şöyle sıraladı:
- Birincisi asgari ücret kriteri.
- İkincisi Mamak’ta bir yıl ikamet zorunluluğu.
- Üçüncüsü de kendinin, eşinin, veya reşit çocuğunun üzerine gayrimenkulünün olmaması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!