Tapu Kadastro memur alımı başvurusu nasıl yapılır? Tapu Kadastro başvuru ücreti ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Tapu Kadastro memur alımı başvurusu nasıl yapılır Tapu Kadastro başvuru ücreti ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 19:35

Tapu Kadastro memur alımı başvurusu nasıl yapılacağı binlerce vatandaş tarafından en çok merak edilen ve sorgulanan konular arasında yer alıyor. Tapu Kadastro personel alımına 487 adet Büro Personeli ve 813 adet Tekniker unvanında olmak üzere toplam 1300 adet sözleşmeli personel alınacak. Ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personeli pozisyonlarının bulunduğu Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır. Peki, Tapu Kadastro memur alımı başvurusu nasıl yapılır? Tapu Kadastro başvuru ücreti ne kadar?

Haberin Devamı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü büro personeli ve tekniker olmak üzere toplam 1300 kişiyi kadroya dahil etmeye hazırlanıyor. ÖSYM tarafından B grubu puan sahiplerinin değerlendirileceği Tapu Kadastro memur alımı başvurusu için tercih tarihi 20-29 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. İşte, Tapu ve Kadastro memur alımı başvurusu hakkında detaylı bilgiler.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı için detayları Devlet Personel Başkanlığı internet sitesi üzerinden yayımladı. İşte, o detaylar;

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM Başkanlığı aracılığıyla KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle personel alımı gerçekleştirecektir. Bu alımla 487 adet Büro Personeli ve 813 adet Tekniker unvanında olmak üzere toplam 1300 adet sözleşmeli personel alınacaktır. Ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personeli pozisyonlarının bulunduğu Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır.

Haberin Devamı

Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için (2016-KPSS Lisans), ön lisans pozisyonlar için (2016-KPSS Ön Lisans) sınav sonuçları kullanılacaktır. Adaylar tercihlerini, 20-29 Haziran 2017 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

15 TL olarak belirlenen tercih ücreti, Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ya da ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Haberin Devamı

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, sözleşmeli pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.

Adayların bu kılavuzda sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Lisans), ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için ise 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Önlisans) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Yerleştirme işlemlerinde, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. İlgili sınav puanı, en az 60 olan adaylar tercih yapabileceklerdir.

Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.

BAKMADAN GEÇME!