Tantan, kispet giyip güreş tuttu

Güncelleme Tarihi:

Tantan, kispet giyip güreş tuttu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 12:46

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Kırkpınar güreşleri öncesinde Karamürsel’de güreşçilerin son hazırlıklarını izledi. Daha sonra kispet giyip yağlanan Tantan, Karamürselli eski Başpehlivan Kadir Birlik ile kıyasıya güreşti.

Haberin Devamı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Karamürselli güreşçiler, Levent Erdoğan Güreş Sahası’nda son hazırlık çalışmalarını yaptı. Bir süre önce tabanca ile ayaklarından vurulduğu için bu yılki güreşlere katılamayan Ahmet Taşçı’nın nezaretinde yapılan çalışmaları Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan da izledi. Tantan daha sonra hemen her yıl yaptığı gibi kispetini giyip yağlandıktan sonra Karamürselli eski Başpehlivan Kadir Birlik ile antrenman güreşi yaptı.

TANTAN KİSPET GİYDİ, GÜREŞTİ / Foto Galeri

SADETTİN TANTAN BÖYLE GÜREŞTİ / WEB TV

Her yıl Ahmet Taşçı ile güreştiğini söyleyen Tantan, Taşçı’ya acil şifalar dileyerek en kısa zamanda er meydanına dönmesi beklediklerini söyledi. Ata sporuna herkesin sahip çıkması gerektiğini söyleyen Sadettin Tantan, "Güreşi çok seviyorum ve her yıl Kırkpınar öncesi Karamürsel’e gelerek hazırlıkları izliyorum. Gerek yağlı güreş gerek minder güreşçilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Kırkpınar güreşlerine bu yıl ayağındaki sakatlığı nedeniyle katılamayacağı için televizyondan izleyeceğini söyleyen Ahmet Taşçı ise "Her yıl Kırkpınar öncesi yaptığımız son hazırlık çalışmalarına Eski Bakanımız Sadettin Tantan da katılır ve benimle kıyasıya güreş eder. Bu yıl sakatlığımdan dolayı Bakanımız, yine Karamürselli Başpehlivan olan Kadir Birlik ile güreşeceğini söyledi" diye konuştu.

Taşçı, "Bu yıl Karamürsel’den tüm boylardan 150 güreşçi Kırkpınar’a katılacak ve iyi dereceler alacaklarını tahmin ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

SADETTİN TANTAN KİMDİR?

1 Ocak 1941'de Sapanca'da doğan Tantan, 1966'da komiser yardımcısı olarak göreve başladığı Emniyet teşkilatında, Eskişehir, Bursa, ve İstanbul'da Narkotik ve Asayiş Şubelerinde çalıştı. Giresun ve Tekirdağ'da İl Emniyet Müdürlüğü yaptı. Tantan, aynı zamanda, 1980-1990 yılları arasında, İstanbul Güreş İhtisas Kulübü Başkanlığı, Aralık 1991 ve Aralık 1993 yılları arasında da Güreş Federasyonu Başkanlığı görevinde bulundu.

1990-1994 yıllarında Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu İstanbul Bölge Başkanlığı yaptı. 1994 yılında emekli oldu ve ANAP'tan siyasete adım atarak Fatih Belediye Başkanı seçildi. 18 Nisan 1999 seçimlerinden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı gündeme geldi. Ancak daha sonra milletvekilliğine aday gösterildi ve Parlamento'ya girdi. DSP-MHP-ANAP koalisyonunun kurduğu 57. hükümette İçişleri Bakanı olarak görev aldı.

Haberin Devamı

2001 yılı Haziran ayında İçişleri Bakanlığı görevinden alınmasını takiben önerilen Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı teklifini kabul etmedi ve partisinden istifa etti. Ocak 2002’de Yurt Partisi'ni kurdu ve 25 Ağustos 2002 tarihinde yapılan Olağanüstü Kongresi'nde Genel Başkanlığa seçildi. Tantan, evli, 6 çocuk ve 2'de torun sahibidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!