Tanrıyı oynadım benABD başkanında zorlanmam

Güncelleme Tarihi:

Tanrıyı oynadım benABD başkanında zorlanmam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 01:15

“...Ve Morgan Freeman sahneye çıkar ve her şeyi açıklığa kavuşturur.” İzlediğiniz birçok Hollywood filminin sinopsisindeki ortak cümle bu. Yeni dizi ‘Madam Secretary’ de, bu kez yapımcı koltuğunda, kendi deyişiyle ‘görünmeyen tanrı’ rolünde. Freeman’la ve oyuncu Téa Leoni’yle Los Angeles’ta, yeni dizi, yeni politika, Hillary Clinton ve ‘Tanrının sesi’ olmak üzerine konuştuk.

Haberin Devamı

Morgan Freeman’la tanışınca, ABD halkının ona neden büyük hürmet gösterdiğini daha iyi anlıyorsunuz. Ne söylerse söylesin elinizde değil, yüzünüze bir tebessüm oturuyor, yüreğinize bir sıcaklık yayılıyor...

Tanrıyı oynadım benABD başkanında zorlanmam

İlk kez bir dizinin yapımcı koltuğundasınız. Üstelik “Bariz Hillary Clinton propagandası” diye eleştirilen bir dizide...
Baştan açıklığa kavuşturalım: Bu dizinin Hillary ile hiçbir alakası yok. Madeleine Albright ile de Condoleezza Rice ile de. Ya da tanıdığım herhangi biriyle. Bu, bir kurgu.

House of Cards, Scandals, Veep, Borgen... Politika, farklı türde diziler sayesinde televizyonda altın çağını yaşıyor. ‘Madam Secretary’nın çıkışı bilinçli mi tesadüf mü?
Televizyon artık kıymete bindi. Eskiden “Oturup evde televizyon mu izliyorsun?” denir, küçümsenirdi. Şimdi bu dizileri izlemeyenler bir adım geriye düşüyor, çok şey kaybediyor. Çok zeki senaryolar var çünkü. Ve hepsi de artık anlatılması gereken hikâyeleri anlatıyorlar. Madam Secretary de anlatılması gereken bir hikâyeydi. Tam da şu anda.

Haberin Devamı

Kredilerde bir oyuncu yapımcı olarak gözüktüğünde nedense dalgası geçilir, sırf tanınmış diye böyle bir tilt verildiği düşünülür...
Bir dizi tuttu mu, bir bakmışsın başroldeki oyuncu hemen dizinin yapımcısı oluvermiş. Ve evet, bunun daha havalı anılmaktan başka bir amacı yok. Ama yapımcılık ciddi iş. Her sahneden, kelimeden sorumlusun. Karar noktasısın. Bazen ağır masa işi oluyor bazen telefonun ucundaki ses olarak iş bitirici kişi oluyorsun.

Daha önce ABD başkanı oynamıştınız.Dizide yeniden bir başkanı oynayacağınıza dair bahisler açılmış...
Tanrıyı oynamışlığım var. O yüzden ABD başkanını canlandırırken zorlanmam!

DİZİNİN BAŞROLÜNDEKİ TEA LEONİ:
MORGAN YAŞAYAN EN BÜYÜK FEMİNİST

Tanrıyı oynadım benABD başkanında zorlanmam

Önce “Bir yerden tanıyorum ama nerden?” diye kıvrananlara yardımcı olalım. Nicholas Cage ile ‘The Family Man’, Jim Carrey ile ‘Fun With Dick & Jane’ gibi komedi filmlerini hatırlayın. Leoni, bu kez eski CIA ajanı / yeni Dışişleri Bakanı başına buyruk Elizabeth Faulkner McGill rolünde. Politikaya çok bayılmayabilir ama başta Freeman olmak üzere yapımcılara güveni sonsuz. Kendisinden dinleyelim...

Haberin Devamı

Morgan Freeman gibi sakin bir güçle çalışmak nasıl?
Freeman, muhteşem bir gizem. Çözmek imkânsız. Aynı zamanda yaşayan en büyük feministlerden. Benim için çok önemli. Ve hayır, bu işe sutyensiz gitmek istediğimden değil. Kadın ve erkek arasında bu sektörde, bu kültürde, bu dünyada büyük bir yanlış anlaşılma var. Morgan gibi gerçeğe ve mantığa körü körüne bağlı adamların varlığı bizim için büyük birer şans.

Dizinin üç yapımcısı da sizden kusursuz bir ABD başkanı olacağı konusunda hemfikir...
Böyle düşünmelerinden onur duyarım! Fakat diziye başladığımdan beri her gün aynı şeyi söylüyorum: Tanrı politikacıların yardımcısı olsun! Özellikle de kadın politikacıların.

Haberin Devamı

Neden?
Tüm o kritik toplantıları topuklular üzerinde yaptığınızı düşünebiliyor musun? Lütfen o öldürücü topuklu ayakkabılar hakkında konuşabilir miyiz?

Tanrıyı oynadım benABD başkanında zorlanmam

Canlandırdığınız karakteri Hillary Clinton’a benzeten çok.
Saç kesimi ve rengi dışında pek bir ortak nokta göremiyorum.

Maskülen enerjisi de fazlasıyla ‘Hillary’ değil mi?
Politikadaki güçlü kadınların yaydığı enerji böyle. Erkek dünyasında var olmaya çalışan her kadının, yoğun bir iş hayatı olan her annenin çektiği zorluklar bunlar. Politik taraftan çok kişisel hayattaki zorlukları anlatmak ve anlamak daha önemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!