Tanrıver 6'ncı il kongresinde aday olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Tanrıver 6ncı il kongresinde aday olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 11:36

Tanrıver 6'ncı il kongresinde aday olmayacak

Haberin Devamı

NEVŞEHİR, (DHA) – AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Tanrıver, partilerinin 6'ncı olağan kongresinde başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Yaklaşık 3.5 yıldır AK Parti İl Başkanlığı görevinde bulunan Ali Tanrıver, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "6'ncı Olağan İl Kongresinde il başkanlığına aday olmayacağım. Nevşehir Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Meclis Başkan Vekili olarak görevime devam edeceğim. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti Nevşehir Belediyesi Belediye Meclis üyesi olarak seçilmem sonrasında 12 Haziran 2014 tarihinde de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın eliyle AK Parti Nevşehir İl Başkanı olarak bin 188 gündür görev yapmaktayım. Genel merkez teşkilat başkanlığımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve teşkilatımız ile yapılan istişarelerimiz sonucunda parti içinde görev yapan ana kademe başkanlıkları ve yönetimlerinde çift görevlerin verilemeyecek olması nedeniyle 6'ncı Olağan İl Kongresinde AK Parti Nevşehir İl Başkanlığına aday olmamaya karar vermiş bulunmaktayım. Nevşehir Belediyesi Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Meclis Başkan vekili olarak partimdeki görevime devam edeceğim. Genel Merkez Teşkilat Başkalığımızca yapılacak il başkanı temayül çalışması, sonrasında aday belirleme süreci ve İl Başkanlığına yapılacak atamaya kadar görevimin başındayım. Ataması gerçekleşecek il başkanı arkadaşımıza devir teslimi yapacağım" ifadelerini kullandı. Sözlerini sürdüren Tanrıver şöyle konuştu:

"2012 yılından beri partimde görev yapmaktayım. AK Parti İl başkanlığı görevinden öncede Gençlik Kolları Siyasi Hukuk İşleri Başkanlığı, il yönetim kurulu üyeliği  Seçim İşleri Başkanlığı görevlerini yerine getirmiştim. İl Başkanlığı görevinde 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 Genel seçimleri, 16 Nisan 2017 Halkoylaması seçimlerinde partimin başarısını artırmaya teşkilatımla birlikte çalıştık. Silahlı Terör Örgütü FETÖ´nün 15 Temmuz ihanet kalkışmasında teşkilatımın başında görev yaparak onurlu ve şerefli bir duruş sergiledik. Bu zor süreçleri teşkilatımız ile birlikte göğüsledik. Uzun soluklu medeniyet mücadelemizin bu sürecinde AK Parti İl Başkanlığı görevini büyük bir onur ve gurur ile taşımaya çalıştım. Neticede tüm bu görevler birer nöbettir. Günü geldiğinde bu nöbeti, bu bayrağı teslim etmenin gerekliliğine inanıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!