Tanrıkulu'nun ataması düzeltildi

Güncelleme Tarihi:

Tanrıkulunun ataması düzeltildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 10:38

Olimpiyatlarda başarılı olan sporcular için Başbakanlıkta düzenlenen ödül türeninde tekvandoda gümüş madalya kazanan Azize Tanrıkulu'nun başbakanla görüşme sırasında tayinler konusunda dert yanması üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan konu ile ilgileneceği sözünü verdi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın bu sözü üzerine 21 Ağustos'ta yapılan öğretmen atamasında milli sporcu kontenjanı ile tercihlerinin dışında Şırnak'ın ilçe ve köylerine atanan 6 milli sporcudan sadece Azize Tanrıkulu'nun görevlendirmesi Şırnak Merkez Yenibahar Şehit Mehmet Karakurt İlköğretim Okulu'ndan Antalya Çağlayan Lisesi'ne alındı.

Spor Bakanlığı'na ve Milli Eğitim Bakanlığı'na aktif spor yaşantılarını sürdürebilecekleri yerlere görevlendirme yapılması konusunda dilekçe veren diğer milli sporcular ise beklemeyi sürdürüyor. Milli sporcular, Spor Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da durumu bildiğini, bakanlıktan yazılarının Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildiğini bilerterek, "Bayram sonrası düzeltmelerin yapılacağı söylendi.Ama halen bir haber yok, burada antrenman yapamıyoruz . Müsabakalara gitmemiz iki günümüzü alıyor. Biran önce bu konunun açıklığa kavuşması gerek" şeklinde konuştular.

Haberin Devamı

21 Ağustos'ta yapılan öğretmen atamasında, Büyük Bayanlar Akdeniz Olimpiyat Oyunları ikincisi milli güreşçi Nadir Uğrun Perçin Şırnak'ın Cizre Taşhöyük İlköğretim Okulu; Büyük Erkekler Akdeniz Olimpiyat Oyunları Güreş Şampiyonu Levent Kaleli Şırnak'ın Cizre Kaymakam Mümin Heybet İlköğretim Okulu; Dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılan milli hentbolcü Tuğba Akalan Şırnak'ın Beytüşşebap Taşarası İlköğretim Okulu; milli okçu Sevinç Kuzu Şırnak'ın İdil Bozburun Köyü İlköğretim Okulu; bir diğer milli okçu Burcu Çeviren Şırnak'ın Uludere Merkez Çok Programlı Lisesi'ne atandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!