Tanrıkulu, DTSO’yu Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Tanrıkulu, DTSO’yu Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 12:39

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ 20’İNCİ GÜNÜNDE DEVAM ETTİĞİ SUR İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNMAK İÇİN DİYARBAKIR’A GELEN CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEZGİN TANRIKULU VE BERABERİNDEKİ HEYET, TİCARET VE SANAYİ ODASI’NI (DTSO) ZİYARET EDEREK, YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET SAYAR İLE GÖRÜŞTÜ.

Sokağa çıkma yasağının 20’inci gününde devam ettiği Sur ilçesinde incelemelerde bulunmak için Diyarbakır’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, Ticaret ve Sanayi Odası’nı (DTSO) ziyaret etti.
DTSO Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcıları Metin Aslan ve Mesut Altın’ın hazır bulunduğu görüşmede son dönemler artan ve şiddetle devam eden çatışma sürecinin sona ermesine dair istişarede bulunuldu. Bölgede yaşanan olayların sebep olduğu can kayıplarının yanı sıra, ekonomik açıdan da ciddi bir yıkıma sebep olduğunu belirten Sayar, sadece Sur ilçesinde 10 bine yakın çalışanın iş yerlerine gidemediğini ve bu sebepten dolayı ciddi bir mağduriyetin yaşandığını söyledi. Özellikle Sur ilçesindeki hizmet sektörünün de bitme noktasına gelmesiyle zaten Türkiye ortalamasının üzerinde olan işsizlik oranlarında çok daha fazla artışlar olduğunu kaygıyla izlediklerini belirten Sayar, en kısa zamanda ivedilikle müzakere sürecinin tekrardan başlaması gerektiğini dile getirdi. Bölgede yaşanan savaş manzaralarını kaygıyla takip ettiklerini söyleyen Sayar, oda olarak gerek valilik gerekse de bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını anlatarak, çatışma sürecinin sona ermesi adına bütün enerjileriyle çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!