Son dakika haberi: Sınırda hareketli dakikalar...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Sınırda hareketli dakikalar...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 09:30

Fırat Kalkanı operasyonunun ikinci gününde Gaziantep'in Karkamış sınırında konuşlu 10 tank ve iş makinelerinin sınırı geçerek Suriye tarafına gittiği görüldü. Sınırı bugün geçen tankların güvenlik amacıyla 1-2 kilometre gittiği, güvenlik için kontrol yaptığı ve geri çıktığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dün sabaha karşı Suriye’de başlattığı ’Fırat Kalkanı’ harekatı ikinci günde de devam ederken, bu sabah Cerablus bölgesine tank sevkiyatı yapıldı.

IŞİD’in elinde bulunan Cerablus’a dün sabaha karşı topçu atışı ve hava bombardımanı ile başlayan ’Fırat Kalkanı’ harekatında, öğleye doğru da sınırı geçen tank birliklerinin korumasında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri kente girmiş ve akşam saatlerinde kentin tüm kontrolünü ele geçirmişti.

Haberin Devamı

Cerablus ve çevresinde harekat devam ederken, Karkamış’ta konuşlu birliklerden bu sabah saat 09.30’da, 10 tank daha sınırı geçerek Suriye topraklarında ilerledi.

Dün Cerablus operasyonu için Suriye'ye giren 15-20 tank ise Cerablus'taki operasyona devam ediyor. 

Son dakika haberi: Sınırda hareketli dakikalar...

AFP, Gaziantep Karkamış'ta sınırda hazır bekleyen tankçıların fotoğraflarını geçti.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Sınırda hareketli dakikalar...

Tanklar bu sabah güvenlik amacıyla Suriye sınırına girdi. Tanklar hem sınır noktası hem 1-2 kilometre derinde kontrol sağlıyorlar. 

CERABLUS'TAN NOTLAR

BAZI KÖYLERDE ÇATIŞMALAR YAŞANDI

Öte yandan Cerablus ilçe merkezi ile yakın noktadaki bazı köyleri ele geçiren ÖSO mensupları ile ilçeyi terk ettikten sonra batı ve güneydeki bazı noktalarda IŞİD militanları ile çatışmaya başladı. Gece süren çatışmalar sırasında İHA’lar aracılığıyla tespit edilen IŞİD’liler de topçu ateşi ve savaş uçaklarıyla ateş altına alındı.

İLÇE MERKEZİNDE SİLAH SESLERİ

Gece boyu sessizliğin hakim olduğu Cerablus’ta, sabah erken saatlerde aralıklarla birkaç el silah sesi duyuldu. Silah sesinin neden kaynaklandığı öğrenilemezken, saat 09.00 sıralarında ise Cerablus’un dış mahallesindeki bir bölgeden duman yükseldiği görüldü. Sınır ötesi kaynaklar Türkiye tarafında görülen dumanın, tuzaklanmış bir patlayıcının imha edilmesinden kaynaklandığını, çatışma veya ÖSO’ya yönelik bir saldırı olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

IŞİD BAYRAĞI İNDİRİLDİ

Gece kontrolü ele geçiren ÖSO mensupları, ilçedeki arama çalışmalarının ardından ilk olarak Cerablus Sınır Kapısı’na gitti. ÖSO mensupları, 2 yılı aşkın süredir sınırdaki Türk bayrağına 30 metre mesafede olan parçalanmış şekildeki IŞİD bayrağını bulunduğu direkten sökerek attı. Sabah saatlerinde sınıra gidenler, Türk bayrağına yakın noktadaki IŞİD bayrağının yerinde olmadığını da gördü.

Haberin Devamı

AFP Suriye'ye doğru giden tanklarımızın fotoğraflarını geçti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!