Tanjevic: İyi bir temel oluşturduk

Güncelleme Tarihi:

Tanjevic: İyi bir temel oluşturduk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2009 18:11

36. Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında İtalya'nın Bormio kentinde kamp çalışmaları yapan (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, İstanbul'a döndü.

Haberin Devamı

THY'nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na gelen milli takım oyuncularına alanda bulunan yolcular sevgi gösterisinde bulunarak, fotoğraf çektirdi.

(A) Milli Basketbol Takımı Antrenörü Bogdan Tanjevic, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, İtalya'daki kamp çalışmalarının çok iyi geçtiğini belirterek, “Önümüze koyduğumuz hedeflere ulaştık diyebiliriz. Bazı oyuncularımız hafif sakatlıkları nedeniyle bazı antrenmanları kaçırdılar, ama sonuç itibariyle gayet iyiydi. Önümüzdeki günler için fiziksel olarak iyi bir temel oluşturduk” dedi.

Tanjevic, İtalya kampında 3 hazırlık maçı yaptıklarını da hatırlatarak, o maçlarda istenilen ritmi yakaladıklarını söyledi. Takım oyuncularının bireysel güçlerini tam olarak gösterme fırsatı bulamadıklarını da ifade eden Tanjevic, “Sonuç itibariyle bütün takım oyuncularının yaklaşımı ve çalışmalarından çok memnunum” dedi.

Haberin Devamı

Bogdan Tanjeviç, Fenerbahçe ve Milli Takımı çalıştırırken zorlanıp zorlanmadığının sorulması üzerine, “Bu oyuncularla çalışmak bana yeterli bir motivasyon sağlıyor. Zaten hep aynı stil bir oyun oynatıyorum. Ufak tefek değişiklikler oluyor, ama sistem olarak hep aynı oynatıyorum” yanıtını verdi.

Takım kaptanı Hidayet Türkoğlu da İtalya'daki kamp çalışmalarını değerlendirerek, “Bizim için en önem taşıyan kamptı diyebiliriz. Kondisyon ağırlıklı çalışmalar yaptık. Çok iyi geçen bir kamp dönemi oldu. Artık bundan sonra daha çok taktik ve form tutma antrenmanları yapacağız. Şu anki takımın havası çok iyi. Hiçbir sakatımız yok. Hem genci hem tecrübelisi çok iyi çalışıyor. Bu grupla birlikte olduğumuz için çok mutluyum. İnşallah Polonya'da bu formumuzu sergiler ve iyi bir netice ile döneriz” diye konuştu.
Oyuncu Ersan İlyasova da kamp çalışmalarında iyi bir kondisyon yakaladıklarını kaydederek, 3 hazırlık maçı oynadıklarını ve eksikleri gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Takımda iyi bir uyum olduğunu ve iyi bir arkadaşlık yakaladıklarını ifade eden İlyasova, bir soru üzerine Barcelona'da şampiyonluk yaşayarak NBA Ligi'ne geri döndüğünü bu nedenle de çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!