Tanıtım günlerinde muhacir böreği

Güncelleme Tarihi:

Tanıtım günlerinde muhacir böreği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 14:59

Tanıtım günlerinde muhacir böreği

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Honaz İlçesi'ne 1924 yılında Yunanistan'dan mübadele kapsamında gelip, Hisar Mahallesi'ne yerleşen muhacirler, 100 yıla yakın süre geçmesine rağmen gelenek ve göreneklerini yaşatıyor. Pamukkale Üniversitesi'ndeki Honaz Tanıtım Günleri'nde stant açan muhacirler yaptıkları börek, tatlı ve ekmekleri Yunanca isimleriyle sergileyip, vatandaşlara dağıttı.

Pamukkale Üniversitesi'nde her hafta yapılan ilçe tanıtım günleri kapsamında bu kez Honaz İlçesi'nin ürünleri tanıtıldı. Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan Honaz Tanıtım Günleri'ne Kaymakam Zafer Öz, Honaz Belediye Başkanı AK Partili Turgut Devecioğlu, üniversite öğrencileri ve Honazlı vatandaşlar katıldı. Honaz Belediyesi, Kaymakamlık ve firmalar tarafından kurulan stantların açılış kurdelasını Kaymakam Öz ile Başkan Devecioğlu, birlikte kesti. Ardından yöresel tarım ve sanayi ürünlerinin sergilendiği stantlar gezildi. Başkan Devecioğlu, Honaz İlçesi'nin ürünleri hakkında katılanlara bilgi verdi. Başkan Devecioğlu, ilçe sınırları içinde 17 sektörde 384 fabrikanın bulunduğu Honaz'ın tarım ürünleriyle de bölgede lider, ülkede model ilçe olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Honaz Tanıtım Günleri kapsamında Hisar Mahallesi Muhtarlığı da stant açarak muhacirlerin ürünlerini tanıttı. Hisar Mahallesi Muhtarı Saim İncekara, 1924 yılında Yunanistan'dan mübadele yoluyla Honaz İlçesi'ne gelerek Hisar Mahallesi'ne yerleşen muhacirlerin gelenek ve göreneklerini 100 yıla yakın süre geçmesine rağmen unutmadığını, muhacirlerin kendi elleriyle yaptıkları Yunanca isimli börekler, tatlılar ve ekmeklerin stantta tanıtılıp, vatandaşlara tattırdıklarını söyledi. Stantta Yunanca Simto, Çimapta, Prasopta, Gizlimedis, Tiropsama, Çarçafopta, Psumi ve Spanakopta isimli tatlılar, börekler ve ekmekler tanıtıldı.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!