Tanıştılar

Spor yapmak isteyen ancak partner bulamayan insanları bir araya getirmeyi amaçlayan bir internet sitesinin organizasyonu renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl kurulan sporpartnerim.com isimli internet sitesi spor yapmak isteyen ancak bir partner bulamayan insanları biraraya getirmeyi ve tanışmalarını sağlamayı amaçlıyor. Kimi kendisini eğitecek bir antrenör ararken, eğitmenler de kendilerini tanıtma fırsatı buluyor. Sitenin kullanıcılarının katılımıyla bazı geziler, tenis maçları, trekkingler gibi etkinlikler düzenleniyor. Sitenin kullanıcıları ise 1. Tanışma Partisi’nde bir araya geldi. Şövalye heykelleri, ortaçağa ait dekorlarıyla Ankara gece hayatının alternatif mekanı Camelot’ta düzenlenen partiye, spor merkezlerinin eğitmenleri, üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. 90’lar konseptli partide spor meraklıları gönüllerince eğlendi.

Otizm yararına çim üstünde dans

Türkiye’deki otistik sayısı neredeyse yarım milyona yaklaşıyor. Engelliler içinde en kalabalık gruplardan birisi. Bu hastalık erken teşhis edildiğinde ve çocuklar iyi bir eğitim aldığında toplum içinde kendilerine yer edinebiliyor ve çok başarılı olabiliyorlar. Otistik çocuklara eğitim veren okulların sayısı hala çok yetersiz olmakla birlikte, giderek artıyor. Bunda, toplumdaki farkındalığın artmasının büyük önemi var.
Otistik ve diğer engel gruplarına kamu bilinci oluşturmak ve yardım sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Koru Rotary Kulübü de, geleneksel olarak düzenledikleri Çimler Üstünde Dans Gecesi’ni bu yıl otizmli çocukların yararına yaptı. Bu yıl 14.’sü düzenlenen etkinlik Fransa Büyükelçiliği’nde gerçekleşti. Gecenin ev sahipliğini Fransa Büyükelçisi Laurent Bili ve kulübün 2013-2014 Dönem Başkanı Oya Aktan ev sahipliği yaptı. Aktan, gecede yaptığı konuşmada gelirin otizmli çocuklar yararına kullanılacağını belirterek, ‘Otizmli Çocuklar Gönüllüler Takamı’ kuracaklarının bilgisini verdi. Safa Bolat ve Şenlik Orkestrası ile Havana Salsa Grubu’nun sahne aldığı gece, geç saatlere kadar sürdü.

Haberin Devamı

Renkli anlarıyla hafızalara kazındı

Pink Martini’nin Congresium Ankara’daki konseri, grubun ve özellikle de solist Storm Large’ın performansı, yeni albüm “Get Happy”nin ilk kez Ankara’da seslendiriliyor olmasının da ötesinde yaşanan renkli olaylarla akıllara kazındı. Konser ortasında grubun kurucusu Thomas Lauderdale, piyanosunun başından kalkıp, izleyenleri dans etmek üzere sahneye çağırınca olanlar oldu. Yaklaşık 10 dakika içerisinde salonun neredeyse üçte biri soluğu sahnede aldı. Dans seansının sona erdiğini sahnedeki izleyicilere söyleyen solist Storm Large, vakit kaybetmeden yeni parçasına geçtiğinde kalabalığın bir bölümü hala yerlerine dönmeye çalışıyordu. Tam bu sırada kısa bir süreliğine sahnenin ses ve ışık sistemi devre dışı kaldı. Karşılaştığı bu durumun ardından profesyonelliğini konuşturan Large, parçasını çıplak sesle söylemeye devam etti. Grup üyeleri de enstrümanları ile Large’ı destekledi. Sorun birkaç dakika içinde çözüldü ve konser kaldığı yerden devam etti.

Haberin Devamı

Gecede yaşanan bir diğer ilginç olaysa, evlenme teklifi oldu. Bir genç, konser devam ederken kız arkadaşına evlenme teklif etti. Çiftin etrafındakiler de bunu alkışlayınca durumun farkına varan grubun solisti Storm Large, çifti sahneye çağırdı. Genç çift, salondakilerin alkışları eşliğinde dans etti.

Yazarın Tüm Yazıları