Tahir Elçi soruşturması: 12 polis tanık olarak ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

Tahir Elçi soruşturması: 12 polis tanık olarak ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2015 23:52

DİYARBAKIR Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım’da vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturmada 12 polis tanık olarak ifade verdi. Elçi’nin bulunduğu sokakta ateş ederken görülen iki polisin de tanık sıfatıyla dinlendiği belirlendi.

Haberin Devamı

Görüntülerde, sokağa giren iki YDG-H’lı teröristten ikincisine yakın mesafeden ateş ederken görülen polis, şunları anlattı: “Bize doğru ateş eden silahlı, montlu, koyu renk pantolon, yeşil ayakkabılı şahsı hedef alıp ateş ettim. O da bana doğru ateş ediyordu. Karşıma geldiği sırada mermim bitti. Silahı bana dönüktü ancak ateş edemedi ve silahı bana fırlattı. Elçi’nin ayakları altındaki silahın bu olduğunu düşünüyorum. Saldırıda yerde yatan Emniyet İstihbarat’tan polis arkadaşın silahını alarak, saldırganı etkisiz hale getirmek için peşinden koştum. Saldırgan sol taraftaki sokağa girdi.” Hendeğin bulunduğu bölümden ateş edilince geri döndüğünü ve Elçi’yi yerde yatarken gördüğünü anlatan polis, ikinci silahla ateş etmediğini iddia etti. Polis memuru, “Elçi’yi en son ihtiyar bir vatandaşla konuşurken gördüm” dedi. 

Haberin Devamı

TAM ANLAYAMADIK

İkinci polis ise sokağa giren ilk teröristin ‘koşarak ve ateş ederek’ geçtiğini belirtip “Önce olayı tam anlayamadık” dedi. İkinci teröristin ateş ederek hendekler tarafına koştuğunu anlatan polis, ifadesinde “Şahıslar sokağa girdiklerinde hendek tarafından uzun namlulu olduğunu tahmin ettiğimiz silahlarla ateş açıldı. Bu şahıs ateş ederek hendeklere doğru koştu. Elçi’nin nasıl vurulduğunu görmedim. En son ‘ne oluyor’ diye arkamızdan şahıslara bakmaya çalışırken gördüm” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!