Tandoğan 17.00

ANKARA’da bugün 17.00’de Tandoğan Meydanı’nda ’Teröre Karşı Birlik Mitingi’ düzenleniyor. Kardeşliği, barışı, vatan sevdası ve cumhuriyet ülküsünü en yüce değer sayan herkes bu mitingde buluşacak

’Teröre karşı tek vücut, tek yürek ve tek akıl olacağız, terörü yenecek güç birliğimiz ve kararlılığımızdır’ diyenlerin 16.00’da AKM önünde başlayacak sessiz yürüyüşü, Tandoğan Meydanı’nda son bulacak.

Mitinge Atatürkçü Düşünce Derneği, Üniversiteli Kadınlar Derneği, Çağdaş Eğitim Vakfı, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Sosyal Demokrat Halkçı Parti, Eğitim-Sen, Türkiye Barolar Birliği ve ODTÜ Mezunları Derneği’nin de bulunduğu 36 kuruluş katılıyor.

EGO’da pet şişe dağıtımı seçimde mi akla geliyor

EGO otobüslerinde bedava pet şişe su bulundurulmaya başlandı.

Sıcaklarda vatandaşın su ihtiyacı, tam da seçim arefesinde akıllarına geldi.

Sanki daha önce sıcakta otobüs kullananlar susamıyor muydu?

İktidarın belediyeleri her yerde benzer tasarruflarıyla, vatandaşı kandırdıklarını sanıyorlar. Kár etmediğini, seçmenin tercihi ortaya koyacak. ÇünkÜ halk yağcılığının vardığı boyut, artık pes dedirtecek türden. Metin ALTAY

’Sözleşmeli’ öğretmen mantığının sakatlığı

KPSS’
ye girmiş bir öğretmen adayı olarak medyanın KPSS ve sözleşmeli öğretmenlik konularına fazla eğilmediğini görüyoruz. Aslında bunlar bilhassa sözleşmeli öğretmenlik, konudan öte büyük bir saçmalık. Bu konuda öğretmenler olarak sizin gibi değerli yazarlarımızla birlikte medyanın desteğini istiyoruz.

Nasıl bir zihniyet öğretmenlere hakaret eder gibi ’sözleşmeli’ mantığını eğitim sistemimize sokabilir. Öğretmenler olarak medyadan bu konuda değerli görüşler bekliyoruz. Ahmet YAVAŞ

Plavix’imi istiyrum

İKİ yıl önce By-pass ameliyatı geçirdim. 3 ay önce de kalp damarımdaki daralma nedeniyle stent takıldı. 6 ay süreyle Plavix isimli ilacı mutlaka kullanmam gerektiği tarafıma verilen raporda da belirtilmiştir.

Hayati önem arzeden bu ilaçın ödemesini Emekli Sandığı yeni uygulamasında durdurmuş bulunmaktadır. 5. dereceden aylık alan emekli bir memur olarak pahalı olan (86 TL) bu ilaçı her ay almak bütçemi sarsmaktadır.

Ahmet Çetin SEKİZİNCİ-K.ESAT

Muhtarlara saygısızlık

ANKARA’da binlerce cadde ve sokakların isim ve numaralarının ani bir şekilde değiştirilmesini

Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal ’acemice’ bir işlem olarak değerlendiriliyor.

Ankara genelinde 1925 caddenin, 24 bin 644 sokağın, 420 mahallenin isim ve numaralarının değiştirilmesi muhtarlarla vatandaşları karşı karşıya getirdiğini söylüyor Özünal...

Sistemin işleme konulmadan önce Muhtarlara ve derneklerine sorulması gerektiğini vurgulayarak, yapılan bu işlem sonucu milyonlarca nüfus ve adres kaydının hatalı kayıt haline

geldiğini, bundan da vatandaşların önemli mağduriyetleri doğacağını belirtiyor.

Genel Başkan Ramazan Özünal, özellikle 60 yılı aşkın bir kimliğe sahip olan Bahçelievler ve Emek semtlerinde gerçekleştirilen bu değişikliklerin 22 temmuzda yapılacak milletvekili seçimlerinde kargaşaya sebebiyet vereceğine dikkat çekerek şöyle diyor:

"TÜİK ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ani şekilde ve acemice işleve soktuğu değişiklik işlemi muhtarlarımızı sıkıntıya sokmuştur. Oysaki bu değişiklikler yapılmadan önce bizlere sorulsa idi en azından bu kaosa meydan verilmezdi. Çünkü; seçim arifesinde olduğumuz gibi 9 temmuz da da çocuklarımızın ÖSS sonuçları posta ile gelecek. Muhtarlar Federasyonu olarak Mernis sisteminin ve adrese dayalı sayımın sağlıklı şekilde oturtulmasından yanayız. Fakat böyle acemi bir şekilde alelacele isim ve numara değiştirilmesinin doğru bir tavır olmadığı kesindir. Konu ile ilgili yetkilileri işlemleri en azından geçici olarak askıya almaları ve seçimden sonra Federasyonumuzla birlikte ortak çalışma ile daha sağlıklı sisteme oturtturma çağrısında bulunuyorum"dedi.

KISA KISA

n KURTULUŞ Kıbrıs Caddesi’nde ile Tevfik İleri İlköğretim okulu ile Kurtuluş Lisesi arasındaki üst geçitte kış mevsiminden beri bir adamcağız yaşıyor. Yatağı yorganıyla orada. Her yere bildirdik. Belediye, zabıta dilenmediği için biz bakamayız diyor. Herhalde tuvaletini de oraya yapıyor çünkü pislik içinde ve kokuyor. Sosyal Hizmetler bu kişiyle ilgilenemez mi? C.K.

n KAVAKLIDERE
, Güneş Sokak’ta oturuyoruz. Çevremizdeki bütün sokaklar geçtiğimiz günlerde asfaltlandı. Ancak sokağımız nedense daha önce iki kez kazılıp kapatılmış olmasına rağmen komple asfaltlanmayıp, yol boyunca kazılan çukurun üzerine gelişi güzel dökülen küçük çukurlarla dolu bozuk asfaltlı haliyle bırakıldı. Bir anönce sokağın tamamının asfaltlanmasını talep ediyoruz.

Hasan ÖZMEN

n
BİRİ 7. diğeri de 8. sınıfta olmak üzere iki çocuğum var. Son iki dönem Milli Eğitim Bakkanlığı’ndan kitaplar ücretsiz alınıyor. Her yıl onbinlerce ağaç kesimi de yapılmayacak çünkü kitaplarımız çöpe gitmeyecek diye düşünüp sevinmiştik ancak gelin görün ki her yıl binlerce kitap heba oluyor. Bir dönem okunan kitap diğer dönem okutulmuyor. 8. sınıfa giden çocuğum kitaplarını kardeşine bırakması gerekirken çöpe atıyoruz, seneye bir daha alıyoruz. Yazık değil mi? Metin ÖNCÜ

GÜNÜN SÖZÜ

"Açıkça nefret etmek, asıl düşünceyi gizlemekten daha asil bir harekettir." (Cicero)
Yazarın Tüm Yazıları