TANAP projesi Kırıkkale'ye katkı sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

TANAP projesi Kırıkkaleye katkı sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 10:12

TANAP projesi Kırıkkale'ye katkı sağlayacak

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- TRANS Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), geçtiği güzergah üzerinde yürütülen sosyal ve çevresel yatırım amaçlı projelere fon desteği sağlayacak. Bu amaçla, Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu'nda Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında toplantı düzenlendi.

Bu amaçla hibe içeriği, kuralları, başvuruların nasıl yapılacağı, uygun başvuru sahipleri, başvuru değerlendirme ve uygulanma süreçleri hakkında potansiyel faydalanıcılara ve bölge halkına bilgi vermek amacıyla sosyal ve çevresel hibe bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Proje ortağı Türk ve Azeri yetkililerin de katıldığı bilgilendirme toplantısında, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine TANAP'ın geçtiği bölgelerde desteklenecek projeler hakkında bilgiler verildi.

TANAP, YEREL NÜFUSA GÜÇLÜ FAYDALAR SAĞLAYACAK

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, TANAP'ın Azerbaycan doğalgazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyan doğalgaz boru hattı projesi olduğunu söyledi. TANAP'ın Türkiye'nin doğalgaz arz güvenliğinin artırılması ve arz güvenliğinin çeşitlendirilmesinin yanı sıra ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasına da katkıda bulunacağının altını çizen Haktankaçmaz, "Boru hattının geçtiği alanlarda sadece yatırım çalışmaları değil, yakın yerlerde sosyal sorumluluk projeleri ve yerleşim yerlerinin alt yapısından, yaşam kalitesini yükseltmeye kadar destek verecek. Her yönüyle Türkiye'ye katma değer sağlayan TANAP, uyguladığı sosyal ve çevresel yatırım programları aracılığıyla güzergahı boyunca yerel nüfusa güçlü faydalar sağlayacak. İnşallah ilimizde güzel projeler çıkacak. Bizler de bu işlerin uygulamaya konulması aşamasında takipçisi olacağız. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!